Un nou vaccin anti COVID-19 poate fi creat în şase săptămâni, spune şeful BioNTech

  • PfizerBioNTech şi Moderna studiază deja eficienţa serurilor produse.
  • Noua tulpină SARS-CoV-2 nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.
  • Ugur Şahin, CEO BioNTech: „Tehnic, am putea furniza un nou vaccin în şase săptămâni.”
1419 afișări
Imaginea articolului Un nou vaccin anti COVID-19 poate fi creat în şase săptămâni, spune şeful BioNTech

PfizerBioNTech şi Moderna au anunţat că studiază deja eficienţa serurilor pe care le-au produs asupra noii tulpini de coronavirus. Sunt mulţi experţi care spun că nu sunt motive pentru care vaccinurile să nu fie eficiente, iar şeful de la BioNTech spune că nu ar trebui să fie motive de îngrijorare, proteinele din cele două variante ale coronavirusului sunt identice în proporţie de 99%. 

„Putem să începem să lucrăm la un vaccin care imită complet noua mutaţie, tehnic am putea furniza un nou vaccin în şase săptămâni, asta înseamnă că vaccinul conţine această informaţie. Sigur că nu este doar o chestiune tehnică, trebuie să vedem şi cum ar trata asta EMA, FDA sau alte autorităţi. Dar, în pricipiu, putem face un vaccin care imită noile tulpini în şase săptămâni”, crede Ugur Şahin, CEO BioNTech.

Şeful de la BioNTech este încrezător că virusul poate fi învins rapid. Tehnologia ARN mesager este foarte uşor de folosit. Moderna a pus la punct vaccinul care este eficient în proporţie de 94% în două zile. 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici