VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie

  • Vineri au avut loc ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie,
  • Sute de oameni au protestat împotriva restricţiilor de circulatie luate pentru a încetini răspândirea coronavirusului, relatează AFP.
292 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie

700 de persoane au participat la protestul împotriva măsurilor luate de Guvern, care includ o stingere de la ora 22:00 şi interdicţia de a părăsi oraşul în weekend-ul prelungit în care se sărbătoreşte Ziua Tuturor Sfinţilor.

Protestul a devenit violent când aproximativ 50 de persoane „au început să arunce obiecte periculoase asupra poliţiei”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor de ordine regionale (Mossos d'Esquadra).

Protestatarii au aruncat în special cu bariere de securitate asupra poliţiei.

În timp ce poliţia a căutat să disperseze mulţimea, pompierii au acţionat pentru stingerea coşurilor de gunoi incendiate de manifestanţi. Două persoane au fost arestate, a declarat poliţia.

În ciuda numeroaselor restricţii impuse în Spania din iulie, când numărul cazurilor Covid-19 era în creştere, răspândirea virului s-a amplificat.

Ţara, una dintre cele mai afectate din Europa, a numărat până acum peste 35.000 de decese cauzate de Covid-19 şi 1,1 milioane de cazuri.

Aproape toate regiunile spaniole au impus măsuri stricte cu privire la libertatea de ciruluaţie pentru a limita călătoriile înainte de weekendul prelungit în care se sărbătoreşte Ziua Tuturor Sfinţilor.

În Catalonia, unde barurile şi restaurantele sunt închise de la mijlocul lunii , rezidenţilor le este interzis să părăsească oraşele în acest weekend. Poliţia a efectuat verificări vineri la principalele ieşiri din Barcelona.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici