"Ali: Frica Mănâncă Sufletul", o piesă în regia lui Radu Jude, primul spectacol al teatrului Apollo111

Radu Jude, regizor de film consacrat, provoacă publicul de teatru cu un text care, deşi a fost scris în anii ’60, este, mai mult ca oricând, relevant în contextul actual:"Ali: Frica Mănâncă Sufletul", care se va juca în premieră pe 25 noiembrie, la ora 20:00, la noul teatru din Bucureşti, Apollo111.

636 afișări
Imaginea articolului "Ali: Frica Mănâncă Sufletul", o piesă în regia lui Radu Jude, primul spectacol al teatrului Apollo111

"Ali: Frica Mănâncă Sufletul", o piesă în regia lui Radu Jude, primul spectacol al teatrului Apollo111 (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Ali: Frica Mănâncă Sufletul" este un spectacol de teatru adaptat după textul - devenit film - al celebrului regizor german Rainer Werner Fassbinder.

"Actriţa principală este Liliana Ghiţă, pe care nu mă sfiesc s-o numesc genială" - exprimă Radu Jude despre cea care interpretează rolul Emmi în spectacolul „ALI: Frica mănâncă sufletul”, o femeie care se îndrăgosteşte de un imigrant cu 30 de ani mai tânăr.

Piesa de teatru "Ali: Frica Mănâncă Sufletul" abordează în faţa publicului subiecte de actualitate precum imigraţia, iubirea, prejudecata şi cultura arabă. Acestea sunt ingredientele de bază ale poveştii de dragoste dintre doi oameni complet diferiţi: Emmi, o femeie în jur de 60 de ani, şi Ali, un imigrant marocan, cu 25 de ani mai tânăr. Trecând peste toate tabu-urile şi depăşind oroarea provocată în familie şi printre cunoscuţi, cei doi hotărăsc să se căsătorească. Întrebarea este: cum ar fi dacă Emmi şi Ali ar locui în apartamentul de lângă tine?

Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 15 ani. Traducere din limba germană îi aparţine lui Andrei Anastasescu.

"Situaţia descrisă de textul lui Fassbinder mi se pare foarte potrivită pentru România de azi, dacă ţinem cont de reacţiile provocate de recenta criză a migranţilor din Europa. În plus, cel puţin în cinema, povestea a avut nenumărate variante, aşa că mi-am dorit să existe şi o variantă românească", a declarat regizorul Radu Jude despre spectacol.

Regia spectacolului "Ali:Frica Mănâncă Sufletul" este semnată de Radu Jude, scenografia de Iuliana Vilsan, light Desigul de Tudor Lucaciu. Din distribuţie fac parte actorii: Liliana Ghiţă, Kamara / Amir Shafizadeh, Adina Cristescu, Eduard Cîrlan, Ilinca Harnut, Lucian Teodor Rus / Mihai Niţu. Producător: Apollo111.

Biletele pentru primele reprezentaţii sunt disponibile online. Premiera spectacolului va avea loc vineri, 25 noiembrie, la ora 20:00. Bilete la adresa: http://bit.ly/ALI-Premiera

Spectacolul se mai joacă sâmbătă, 26 noiembrie, la ora 20:00 (bilete la adresa: http://bit.ly/ALI-26nov) şi marţi, 29 noiembrie, la ora 20:00 (bilete: http://bit.ly/ALI-29nov).

Apollo111 este un teatru independent şi hub cultural, deschis în subsolul Palatului Universul (str. Ion Brezoianu, nr. 23-25). Apollo111 este mai mult decât un teatru, iar spectacolele oferite sunt selecţionate în fiecare an de un director artistic diferit, anul acesta fiind rândul actorului Bogdan Dumitrache. Pe lângă stagiunea principală, în repertoriu se regăsesc şi spectacole de teatru pentru copii şi părinţi.

„Suntem câţiva cărora le pasă de teatru. De artă. De universul nostru. De aceea am creat Apollo111, un proiect dedicat artei, dar mai ales artiştilor. Care se va schimba în fiecare stagiune odată cu directorul său artistic. Şi care promite să vorbească unui public căruia îi pasă de teatru. De artă. De universul nostru.

Tema primei stagiuni Apollo111 este una interdisciplinară, îmbinând filmul cu teatrul, şi este coordonată de actorul Bogdan Dumitrache. Primul spectacol va fi regizat de Radu Jude după filmul Ali: Frica Mănâncă Sufletul, pe un text semnat de Rainer Werner Fassbinder.

Imigranţi, prejudecată, iubire, cultură arabă. Deşi este o piesă scrisă în perioada anilor ’60, Ali: Frica Mănâncă Sufletul încă îşi găseşte relevanţa în contextul de astăzi, acum poate mai mult ca niciodată”, exprimă iniţiatorii Apolo111.

Fondatorii Apollo111 sunt actorul şi directorul de casting Bogdan Dumitrache, directorul de creaţie şi CEO Rusu+Borţun Cătălin Rusu, regizorul Calin-Peter Netzer şi producătorul de film Dragoş Vîlcu.

Detalii suplimentare pe site-ul http://apollo111.ro/.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici