Artistul ceramist George Tiutin a decedat

Artistul ceramist George Tiutin a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 78 de ani, potrivit unui comunicat, remis MEDIAFAX, de Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAP).

398 afișări
Imaginea articolului Artistul ceramist George Tiutin a decedat

Artistul ceramist George Tiutin a decedat (Imagine: Shutterstock)

"Uniunea Artiştilor Plastici anunţă cu mâhnire trecerea la cele veşnice a artistului ceramist George Tiutin (...) Suntem alături de familia sa în aceste momente triste. Dumnezeu să îl odihnească!", spune UAP în comunicatul remis MEDIAFAX.

Înmormântarea lui George Tiutin va avea loc duminică, 28 decembrie, la ora 13.00, la cimitirul din satul său natal, Talpoş, judeţul Bihor.

Născut pe 6 mai 1935, la Talpoş, în judeţul Bihor, George Tiutin a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, fiind îndrumat de Mac Constantinescu şi Zoe Băicoianu.

A fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din 1965, la secţiunea arte decorative.

Lucrările sale sunt expuse în muzee şi colecţii private din lume, dela Stockholm la Tokyo, trecând prin Belgrad şi Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici