Attila Szasz renunţă la mandatul său de membru al CNA

Attila Szasz, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) din mai 2008, a declarat pentru MEDIAFAX că a decis să renunţe la mandatul său în cadrul CNA, pentru că a hotărât să lucreze în presa în limba maghiară.

299 afișări
Imaginea articolului Attila Szasz renunţă la mandatul său de membru al CNA

Attila Szasz renunţă la mandatul său de membru al CNA (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Attila Szasz a spus că renunţă la statutul de membru în CNA - mandatul său ar fi expirat în decembrie 2012 - din motive personale şi profesionale.

"Motivele (plecării din CNA, n.r.) sunt personale şi profesionale, nu sunt politice (...) O să mă duc să lucrez în presa în limba maghiară din Târgu Mureş", a spus Attila Szasz. El a precizat că va anunţa luni Senatul - instituţia care l-a desemnat ca membru în CNA - că renunţă la calitatea sa în cadrul Consiliului.

"Luni o să anunţ oficial că plec, după care se va declanşa procedura", a spus Attila Szasz, precizând că trebuie să anunţe Senatul că este în stare de incompatibilitate (faptul că va avea un alt loc de muncă, n.r.), după care Senatul trebuie să ia act de acest lucru şi să publice o decizie în Monitorul Oficial.

"După ce se publică decizia Senatului în Monitorul Oficial, calitatea mea de membru în CNA se încheie", a mai spus Attila Szasz.

În anul 2006, Attila Szasz a fost desemnat membru supleant în CNA de Parlamentul României, la propunerea Senatului, pentru perioada 2006 - 2012. Atunci, Attila Szasz a fost desemnat membru supleant al lui Attila Gasparik, care a fost desemnat membru titular al CNA de Parlament, la propunerea Senatului.

În martie 2008, Attila Gasparik a decis să renunţe la mandatul său de membru în CNA, locul său fiind luat automat de membrul supleant Attila Szasz.

"Au trecut patru ani (de la preluarea mandatului, n.r.), cred că este suficient", a mai declarat pentru MEDIAFAX Attila Szasz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici