Băsescu: Nu consider morală niciun fel de taxă la TVR şi Radioul public

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 Tv, că nu consideră morală taxa pentru televiziunea şi radioul public, apreciind că aceste societăţi ar trebui "să se adapteze vieţii de zi cu zi şi să trăiască din publicitate", iar dacă nu reuşesc aceasta, să se restructureze.

35 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu consider morală niciun fel de taxă la TVR şi Radioul public

Băsescu: Nu consider morală niciun fel de taxă la TVR şi Radioul public(Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu consider morală niciun fel de taxă a TVR-ului şi a Radioului. Atât timp cât primesc subvenţii, ar trebui să fie libere, fără niciun fel de taxă, şi să se adapteze şi ele vieţii de zi cu zi şi să trăiască din publicitate. Iar dacă nu reuşesc să trăiască din publicitate, să facă bine să se restructureze. Să nu mai stea cu 3.600 de angajaţi pe la Televiziune, 2.800 pe la Radio", a spus Băsescu, răspunzând unei întrebări.

Şeful statului a mai spus că, în mandatul său, nu a influenţat niciodată cursul unei emisiuni la televiziune.

"Ce am făcut până la un moment dat, atunci când am considerat că este necesar, am pus Biroul de presă, pe şeful Biroului de presă, suni la Televiziunea Română, vreau să mă adresez românilor. Este absolut firesc ca un şef de stat să se adreseze românilor, din când în când sau atunci când consideră că este necesar, pentru clarificarea unor poziţii. Dar, în rest, niciodată de la Preşedinţie nu s-au dat indicaţii preţioase", a menţionat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici