"Casa" lui James Bond, la vânzare. Cât va primi proprietarul pe celebrele studiouri Pinewood - GALERIE FOTO

Proprietarul studiourilor Pinewood, "casa" celui mai faimos agent special fictiv, James Bond, va fi vândută unui fond imobiliar contra sumei de 323 milioane de lire sterline (423 milioane dolari), informează Reuters.

491 afișări
Imaginea articolului "Casa" lui James Bond, la vânzare. Cât va primi proprietarul pe celebrele studiouri Pinewood - GALERIE FOTO

"Casa" lui James Bond, la vânzare. Cât va primit proprietarul pe celebrele studiouri Pinewood - GALERIE FOTO

Vezi mai jos GALERIE FOTO 

Sinonim pentru mulţi britanici cu perioada de glorie a cinematografului britanic, primele patru studiouri ale Pinewood au fost construite în 1930, pe un teren din partea de vest a Londrei, iar de atunci compania a cunoscut o expansiune şi pe teritoriile Statelor Unite, Canadei, Malaeziei şi chiar Republicii Dominicane.

Platoul de filmare al agentului 007, unul dintre cele mai mari din Europa, a fost prima oară construit în 1976, pentru filmul cu Bond "The Spy Who Loved Me/ Spionul care mă iubea", şi a fost folosit pentru mai multe pelicule, printre care se numără şi "The Da Vinci Code/ Codul lui Da Vinci" sau "Lara Croft: Tomb Raider".

Pinewood Group <PWS.L, care a declarat în februarie că este în căutarea unei preluări, pentru a îmbunătăţi valoarea acţiunilor şi pentru a ajuta la expansiunea companiei, le-a recomandat acţionarilor să accepte oferta făcută de fondul imobiliar PW. Acţionarii Pinewood vor primi 560 de penny, cash, pentru fiecare acţiune, plus dividende finale de 3,2 per acţiune.

Ca rezultat al unei încercări eşuate de preluare din 2011, cel mai mare acţionar al Pinewood, Peel Group, deţine 39% şi Warren James Holdings deţine 26 de procente, potrivit datelor colectate de Reuters. 

Pinewood a declarat că amândoi au acceptat oferta.

Pe lângă cele 20 de platouri de filmare Pinewood, grupul mai deţine facilităţi de filmare subacvatică, post-producţii de film şi televiziune, servicii de editare şi înregistrare în industria jocurilor pentru calculator.

Pentru britanicii mai în vârstă, Pinewood a cunoscut faima între anii 1950 - 1960, pentru că a fost "casa" francizei de comedie "Carry On", dar şi a filmelor de comedie în care a jucat Norman Wisdom.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici