”Catedrala Prostirii Neamului” pe Google Maps. Umor sau insultă la adresa creştinilor?

  • Catedrala Mântuirii Neamului Românesc apare pe Google Maps cu un nume schimbat, însă, la căutarea pe Google Earth, obiectivul este situat lângă construcţia propriu-zisă.
  • La ora transmiterii acestei ştiri, lăcaşul de cult în construcţie figurează în continuare pe hartă drept ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.
  • Schimbarea numelor afişate pe harta online este posibilă pentru utilizatori.
11969 afișări
Imaginea articolului ”Catedrala Prostirii Neamului” pe Google Maps. Umor sau insultă la adresa creştinilor?

”Catedrala Prostirii Neamului”

Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului Românesc rămâne chiar şi pe timp de epidemie COVID-19 un subiect popular de discuţie. Implicit, este şi ţintă a glumelor mai mult sau mai puţin jignitoare. Astfel, utilizatori ai Google Maps au recurs la o modalitate extrem de vizibilă de a-şi face cunoscută părerea pe tema Catedralei din centrul Capitalei. 

Pe harta virtuală, accesată zilnic de un număr semnificativ de oameni, Catedrala figurează, la momentul transmiterii acestei ştiri, cu numele de ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. 

Modificarea datelor afişate în Google Maps este la îndemâna internauţilor, care recurg mai des decât ne-am imagina la astfel de „glume”.

La o privire mai atentă, pe Google Earth, poziţia exactă este lângă locul unde se ridică Catedrala Mântuirii Neamului.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a fost cel cel care a făcut publică descoperirea de pe Google Maps şi a comentat dur, considerând schimbarea denumirii lăcaşului de cult drept o ofensă adusă comunităţii ortodoxe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici