CME a finalizat preluarea grupului bulgar bTV, pentru 400 de milioane de dolari

Central European Media Enterprises (CME) a anunţat finalizarea achiziţiei grupului bulgar de televiziune bTV de la News Corporation, pentru 400 de milioane de dolari.

36 afișări
Imaginea articolului CME a finalizat preluarea grupului bulgar bTV, pentru 400 de milioane de dolari

CME a finalizat preluarea grupului bulgar bTV, pentru 400 de milioane de dolari

Tranzacţia presupune, în plus, plata a 13 milioane de dolari pentru o ajustare de capital, se arată într-un comunicat al CME.

Grupul bTV include posturile de televiziune bTV, bTV Cinema, bTV Comedy şi mai multe staţii radio.

"Achiziţia bTV reprezintă o piatră de hotar pentru CME. Am devenit o companie media şi de divertisment integrată vertical, cu operaţiuni axate pe Europa Centrală şi de Est. Regiunea noastră este una dintre cele mai dinamice din lume, iar noi anticipăm revenirea la o dezvoltare rapidă odată cu relansarea pieţelor. Bulgaria va fi cea de-a şasea ţară care implementează modelul operaţional al CME, al cărui succes se axează pe poziţia de lider în privinţa audienţei şi profitabilitate ridicată pe segmentul televiziune multichannel, Internet şi conţinut", a declarat Adrian Sârbu, preşedinte şi director executiv al CME.

Grupul CME operează reţele de televiziune şi afaceri în domeniul Internetului şi conţinutului în şase state din Europa Centrală şi de Est, care au o populaţie totală de aproximativ 50 de milioane de persoane.

Posturile de televiziune ale companiei sunt localizate în România (PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România), Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, Pro.bg and Ring.bg), Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport şi MTV Cehia), Slovacia (TV Markíza şi Doma) şi Slovenia (POP TV, Kanal A şi TV Pika).

CME a anunţat la începutul lunii aprilie finalizarea tranzacţiei de vânzare a operaţiunilor din Ucraina, respectiv Studio 1+1 şi televiziunile Kino, către Harley Trading Limited, companie deţinută de Igor Kolomoisky, pentru 300 de milioane de dolari.

CME este listată la bursa electronică Nasdaq, din SUA, precum şi la Bursa de Valori de la Praga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici