Comisiile parlamentare de cultură au avizat proiectul de buget propus CNA

Comisiile reunite pentru cultură ale Parlamentului au avizat favorabil, marţi, proiectul de buget pentru anul 2013 al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în varianta propusă de Guvern, cu aproximativ 15 la sută mai mare faţă de cheltuielile făcute de instituţie în anul precedent.

121 afișări
Imaginea articolului Comisiile parlamentare de cultură au avizat proiectul de buget propus CNA

Comisiile parlamentare de cultură au avizat proiectul de buget propus CNA (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Astfel, în anul 2013, CNA va beneficia de la bugetul de stat de suma de 8.451.000 de lei, în condiţiile în care Consiliul a cheltuit, în anul 2012, suma de 7.337.000 de lei.

În cadrul dezbaterilor, preşedintele CNA, Laura Corina Georgescu, a declarat că nu are niciun amendament la schiţa de buget propusă de Executiv.

Potrivit afirmaţiilor sale, creşterea bugetului este justificată, în mare parte, de creşterea salariilor.

Întrebată de către deputatul UDMR Marton Arpad despre faptul că bugetul prevede o creştere semnificativă a sumelor alocate pentru bunuri şi servicii, Georgescu a explicat că instituţia va trebui să achiziţioneze aparatură nouă de monitorizare, în condiţiile în care cea cumpărată în anul 2004 s-a defectat imediat ce garanţia pentru ea a expirat, respectiv în anul 2008.

Întrebată dacă CNA are vreun proiect prin care imaginile de importanţă deosebită pentru istoria naţională să fie arhivate, Georgescu a menţionat că instituţia pe care o conduce este în curs de a încheia un protocol cu televiziunile pentru a conserva imaginile de interes public.

Avizul favorabil a întrunit 21 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici