Coproducţia românească "Saf", de Ali Vatansever, are premiera în cinema vineri

Coproducţia Turcia-Germania-România "Saf", de Ali Vatansever, are premiera în cinematografele româneşti vineri, iar regizorul va fi prezent la proiecţii în Bucureşti şi Braşov, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

136 afișări
Imaginea articolului Coproducţia românească "Saf", de Ali Vatansever, are premiera în cinema vineri

Sursa FOTO: Captură video

Filmul, cu Saadet Isil Aksoy (cunoscută din "Twice Born", "A Beautiful Life") şi Erol Afsin ("Mustang", "Homeland") în rolurile principale, va rula la Bucureşti (Cinema City AFI Cotroceni, Grand Entertainment Băneasa, Hollywood Multiplex, Cinema "Elvire Popesco", Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Union, Cinema Europa), Bistriţa (Centrul Cultural Dacia), Bârlad (Cityplex), Botoşani (Cinema Unirea), Craiova (Cinema Modern), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Gura Humorului (Centrul Cultural Gura Humorului), Piteşti (Cinema Trivale, Cinema "Sebastian Papaiani"), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Slobozia (Casa de Cultură) şi Târgu Mureş (Cinema Arta).

Regizorul Ali Vatansever va fi prezent joi, de la ora 20.00, la Visssual din Braşov, pentru avanpremiera filmului.

O proiecţie specială în prezenţa regizorului, a coproducătorului român Anamaria Antoci şi a sound designer-ului Alexandru Dumitru este programată la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti, vineri, de la ora 20.30.

"Saf" va rula la Iaşi în cadrul Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film, pe 14 iulie, de la ora 19.00.

Lungmetrajul a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto 2018, în secţiunea Discovery, iar, anul acesta, Vatansever a fost desemnat cel mai bun regizor la Festivalul Internaţional de la Ankara, unde Saadet Isil Aksoy a fost recompensată cu trofeul pentru cea mai bună actriţă. Regizorul a primit şi menţiunea "New Voices" acordată de juriul Festivalului Palm Springs.

Acţiunea filmului se petrece în districtul Fikirtepe din Istanbul. Transformarea urbană face una cu pământul comunităţile sărace, iar refugiaţii sirieni se adăpostesc în clădiri abandonate. Kamil şi soţia lui, Remziye, riscă să îşi piardă casa. Rămas de mult timp fără un loc de muncă, Kamil este nevoit să accepte, în secret, să lucreze pe un şantier. Pe lângă faptul că astfel îi ia locul de muncă unui refugiat sirian, angajatorul lui este compania care distruge zona în care locuieşte. Oprimarea şi anxietatea – atât în cartier, unde se teme să nu fie descoperit, cât şi la lucru, unde a acceptat salariul mic pe care îl primesc refugiaţii - îl schimbă treptat. Când Kamil dispare, soţia lui trebuie să se confrunte cu consecinţele faptelor lui, care nu par să corespundă cu omul pe care îl cunoştea. Dar Remziye refuză să cedeze.

Din distribuţie mai fac parte Onur Buldu, Ummu Putgul, Kida Khodr Ramadan şi Mihaela Trofimov.

Lungmetrajul este scris şi regizat de Ali Vatansever, imaginea este semnată de Tudor Vladimir Panduru, montajul a fost realizat de Evren Lus, muzica a fost compusă de Erdem Helvacioglu, iar de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru. Producători sunt Selin Vatansever Tezcan şi Oya Ozden, iar coproducători, Harry Flöter, Jörg Siepmann şi Anamaria Antoci.

Filmul "Saf" este produs de Terminal Film (Turcia), 2Pilots Film Production (Germania) şi 4 Proof Film (România). Producţia s-a bucurat de sprijinul Ministerului Culturii în Turcia, Film und Medien Stiftung NRW, Eurimages şi Zenith Media. A fost dezvoltat în cooperare cu Sources 2, Meetings on the Bridge, FilmTEEP, !f Sundance Lab, Global Media Makers şi Connecting Cottbus Co-Production Market.

În România, lungmetrajul este distribuit de Domestic Film cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici