Cotidianul Le Monde se diversifică, lansând un festival în luna septembrie

Cotidianul francez Le Monde îşi va diversifica activităţile, organizând în septembrie, la Paris, prima ediţie a unui festival - pe care vrea să îl reediteze în fiecare an - compus din dezbateri şi spectacole cu plată, la care vor participa peste 100 de celebrităţi şi 50.000 de spectatori.

83 afișări
Imaginea articolului Cotidianul Le Monde se diversifică, lansând un festival în luna septembrie

Cotidianul Le Monde se diversifică, lansând un festival în luna septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intitulat "Le Monde de demain", acest festival, organizat pe 20 şi 21 septembrie, la Opera Bastille şi la Palais Garnier, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la apariţia cotidianului, va include circa 30 de manifestări şi dezbateri animate de jurnalişti de la Le Monde. Acestea vor aborda domenii variate (politică, economie, cultură, educaţie, lifestyle, sport, noi tehnologii) şi vor avea ca invitaţi personalităţi internaţionale.

Potrivit AFP, în program se mai află şi un spectacol original pus în scenă de Robert Carse la Opera Bastille şi un concert în sala Olympia din Paris, la care vor participa noile nume de seamă din muzica rock franceză.

Le Monde va deschide pe site-ul său o secţiune dedicată festivalului, ce va include seriale, portrete şi înregistrări video realizate de jurnaliştii din redacţia cotidianului, dar şi o serie de detalii despre invitaţii aşteptaţi la eveniment. Acest festival, sponsorizat de mai multe companii mari, va fi prezentat, totodată, pe larg, în versiunea tipărită a ziarului.

"Este o nouă activitate pentru Le Monde, este pentru prima dată când suntem producătorii unui eveniment", a explicat directorul Louis Deeyfus într-o întâlnire cu presa. "Acest festival are vocaţia de a contribui considerabil la redresarea activităţii grupului", a subliniat el, fără să dezvăluie însă costurile şi beneficiile aşteptate, nici preţul biletelor pentru acele dezbateri cu plată.

Cotidianul francez a suferit pierderi de circa 2 milioane de euro în 2013.

"Natalie Nougayrède (care a demisionat săptămâna trecută din funcţia de director general al ziarului, n.r.) este persoana care a lansat proiectul, inspirându-se dintr-un festival de la New York", a adăugat el.

Astfel, Le Monde va călca pe urmele altor titluri importante din presa franceză care au ales să se diversifice şi s-au orientat spre conferinţe şi dezbateri, precum Libération, Les Echos şi Le Nouvel Observateur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici