Crasnea, CRP: Apariţia stenogramelor Vîntu este stânjenitoare pentru orice jurnalist onorabil

Indira Crasnea, preşedintele Clubului Român de Presă (CRP), a declarat, referitor la apariţia în presă a stenogramelor din cazul Vîntu, că acest lucru este stânjenitor pentru orice jurnalist sau om de presă care se luptă să-şi facă meseria profesionist şi onorabil.

62 afișări
Imaginea articolului Crasnea, CRP: Apariţia stenogramelor Vîntu este stânjenitoare pentru orice jurnalist onorabil

Crasnea, CRP: Apariţia stenogramelor Vîntu este stânjenitoare pentru orice jurnalist onorabil (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Din păcate, demonstrează că sunt printre ai noştri persoane care acceptă şi participă la un rău făcut cu mână proprie. Se pare că nu este îndeajuns ca ei să fie sancţionaţi prin recomandări, pentru că atunci când bunul-simţ şi trasul civilizat de mânecă nu sunt suficiente în aplicarea eticii profesionale, trebuie să intervină sancţiuni ferme. Consiliul de Onoare al Clubului va discuta despre consecinţele apariţiei acestor stenograme şi va decide asupra oportunităţii declarării ca obligatorie a Recomandării privind autoreglementarea relaţiilor profesionale dintre patronii din mass-media, editori şi jurnalişti (adoptată în 2006 şi modificată în 2007)", a declarat Indira Crasnea într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Ca jurnalist şi preşedinte al Clubului cred că apariţia acestor stenograme nu face decât să dea apă la moară celor care abia aşteaptă să ne pună zgardă şi care tropăie de fericire pe margine când ne pot arăta cu degetul. Le cer colegilor mei din mass-media să fim conştienţi şi uniţi în apărarea valorilor şi eticii şi în a lua distanţă ferm de cei care nu ne fac onoare şi din cauza cărora statutul de jurnalist este pus la index", a mai spus preşedintele CRP.

Luni au apărut în presă stenograme din dosarul penal al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Stenogramele reprezintă discuţii cu politicieni - Mircea Geoană, Dan Ion Popescu, Cozmin Guşă - şi jurnalişti (Bogdan Chirieac, Cătălin Popa, Corina Dragotescu, Sergiu Toader). SOV discută politică, îl felicită pe Geoană în calitate de preşedinte al României şi spune de ce ar fi pus la cale suspendarea lui Traian Băsescu.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată pentru favorizarea unui condamnat la închisoare, respectiv Nicolae Popa, fostul preşedinte Gelsor, găsit vinovat pentru păgubirea a peste 300.000 de investitori la FNI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici