Discovery vrea să cumpere televiziunile din Olanda ale grupului SBS Broadcasting

Compania Discovery Communications este interesată să cumpere cele trei televiziuni deţinute de grupul SBS Broadcasting în Olanda.

71 afișări
Imaginea articolului Discovery vrea să cumpere televiziunile din Olanda ale grupului SBS Broadcasting

Discovery vrea să cumpere televiziunile din Olanda ale grupului SBS Broadcasting

Compania SBS Broadcasting din Olanda - care este deţinută de Sanoma Publishing (două treimi din acţiuni) şi de compania de producţie Talpa a magnatului de media olandez John de Mol (o treime din acţiuni) - deţine în prezent trei televiziuni: SBS 6 (care difuzează programe de divertisment, filme, seriale şi sport), Net5 (transmite filme şi seriale) şi Veronica (programe de divertisment, filme de acţiune americane etc.), potrivit broadbandtvnews.com.

"Surse bine informate" au declarat pentru cotidianul olandez De Telegraaf că grupul Discovery Communications este interesat să cumpere operaţiunile din Olanda ale SBS Broadcasting.

Anul trecut, magnatul de media olandez John de Mol a făcut o ofertă de 373 de milioane de euro pentru a prelua acţiunile deţinute de Sanoma în SBS, însă compania - care la nivel internaţional deţine mai multe operaţiuni în presa scrisă - a declarat că nu este interesată să vândă.

Potrivit De Telegraaf, situaţia nu s-a schimbat. "Strategia noastră se adresează consumatorilor de media din Finlanda şi Olanda şi acest lucru nu s-a schimbat", a declarat un purtător de cuvânt al Sanoma.

La rândul lor, reprezentanţii companiei Talpa au spus: "Acţiunile noastre nu sunt de vânzare".

În ultimii doi ani, grupul Discovery Communications a făcut mai multe achiziţii foarte importante, la nivel internaţional.

Astfel, în decembrie 2012, Discovery Communications a anunţat încheierea unei înţelegeri definitive pentru cumpărarea de la ProSiebenSat.1, pentru o sumă de aproximativ 1,7 miliarde de dolari, a operaţiunilor SBS Nordic, care includ 12 televiziuni şi 19 posturi de radio din Norvegia, Suedia, Danemarca şi Finlanda.

De asemenea, Discovery Communications a finalizat în acest an preluarea pachetului majoritar de acţiuni al Eurosport International, cel mai mare grup media de sport din Europa, adăugând astfel în portofoliu şase noi televiziuni (Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport Asia-Pacific şi Eurosportnews).

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX pe 2 iunie, Discovery şi-a mărit participaţia în cadrul Eurosport de la 20% la 51%, devenind astfel acţionar majoritar, ca parte a unui parteneriat strategic cu TF1 Group, care a început în decembrie 2012. Preţul final pentru Eurosport International a fost determinat având la bază o evaluare a grupului Eurosport de 902 milioane de euro (aproximativ 1,2 miliarde de dolari americani), rezultată din evaluarea iniţială, care a fost ajustată pentru a reflecta preluarea controlului asupra companiei. Din această evaluare a grupului a fost dedusă valoarea Eurosport France (85 milioane de euro, aproximativ 115 milioane de dolari).

Totodată, Discovery Communications a cumpărat anul trecut compania Switchover Media din Italia, care deţine cinci televiziuni, în urma acestei achiziţii, Discovery devenind cel de-al treilea cel mai important jucător de pe piaţa de televiziune italiană, după cum relata în ianuarie 2013 variety.com.

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) este o divizie a Discovery Communications, cea mai importantă companie de televiziuni Pay-TV din lume, care ajunge la peste 2,7 miliarde de abonaţi în peste 220 de ţări şi teritorii. Discovery Networks CEEMEA le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi explora universul şi de a-şi satisface curiozitatea, prin intermediul celor 12 branduri de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science şi Discovery HD Showcase, dar şi prin intermediul produselor şi serviciilor sale comerciale şi educaţionale. Programele Discovery sunt difuzate în 19 limbi, ajungând la peste 261 de milioane de abonaţi din 105 ţări, de pe trei continente.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent mai multe televiziuni, între care Discovery Channel, TLC, Animal Planet şi Animal Planet HD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici