Documentarul "Şcoala noastră", proiectat la Festivalul de Film despre romi de la Göteborg

Documentarul "Şcoala noastră", regizat de Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de film despre romi, un eveniment care se va desfăşura la Göteborg, între 29 noiembrie şi 1 decembrie, informează Institutul Cultural Român (ICR).

551 afișări
Imaginea articolului Documentarul "Şcoala noastră", proiectat la Festivalul de Film despre romi de la Göteborg

Documentarul "Şcoala noastră", proiectat la Festivalul de Film despre romi de la Göteborg (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Festivalul prezintă filme documentare şi de ficţiune care spun poveştile şi descriu experienţele romilor. Pe lângă programul de filme, festivalul organizează discuţii şi seminarii pe teme precum imaginea romilor şi cum poate fi aceasta schimbată.

Filmul "Şcoala noastră", o coproducţie România/ SUA/ Elveţia, prezintă viaţa a trei copii romi care încearcă să se integreze în normalitate. Copiii provin dintr-un sat din Transilvania şi fac parte dintr-un proiect de integrare a minorităţilor în şcolile româneşti. Alin, Benjamin şi Dana încep şcoala la oraş, cu încredere în educaţia pe care o vor primi şi entuziaşti pentru noii prieteni pe care şi-i vor face. Filmul abordează teme precum rasismul, educaţia, sărăcia şi drepturile omului.

Documentarul a câştigat multe distincţii, printre care marele premiu al juriului la festivalul AFI-Discovery Silverdocs din 2011 şi premiul pentru cel mai bun film străin la festivalul Human Rights Arts & Film din 2012. În acelaşi an, ICR Stockholm a prezentat documentarul la Zilele filmului românesc de la Stockholm.

Filmul va fi proiectat în limba română cu subtitrare în limba engleză.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului internaţional de film despre romi este organizată în parteneriat cu ICR Stockholm, Cinematografele Hagabion şi Folkets Bio Angered, Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg, municipalitatea oraşului Göteborg şi postul naţional de radio UR, cu sprijin de la Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici