Facebook are circa 2,5 milioane de utilizatori români. Jumătate sunt din Bucureşti

Reţeaua de socializare Facebook are circa 2,5 milioane de utilizatori români, dintre care aproximativ jumătate locuiesc în Bucureşti, potrivit unui raport publicat de Facebrands.ro, un serviciu de monitorizare a paginilor de Facebook din România administrat de Standout şi Byte Flux.

79 afișări
Imaginea articolului Facebook are circa 2,5 milioane de utilizatori români. Jumătate sunt din Bucureşti

Facebook are circa 2,5 milioane de utilizatori români. Jumătate sunt din Bucureşti

Cifrele www.facebrands.ro pe oraşe şi judeţe sunt calculate pe baza datelor despre oraşul de reşedinţă introduse la crearea profilului de către utilizătorii reţelei de socializare. Dintr-un total de 2.591.100 de utilizatori de Facebook în România, 1.252.440 (48,34%) au adăugat oraşul de reşedinţă la profilul lor de Facebook, iar din aceştia, 24,22% (303.360) sunt din Bucureşti.

Oraşele cu cei mai mulţi utilizatori de Facebook, în afară de cei din Bucureşti sunt din Cluj-Napoca (105.100 utilizatori - 8.39%), Timişoara (90.780 - 7,25%), Iaşi (84.440, 6,74%), Constanţa (61.860 - 4.94%) şi Braşov (56.720 - 4,53%).

"Este pentru prima dată când putem vedea structura utilizării reţelei Facebook în România la nivel de oraş şi de judeţ. Publicitatea pe Facebook are o importantă componentă locală şi de aceea aceste cifre sunt din ce în ce mai importante" a declarat Ionuţ Oprea, managerul agenţiei Standout.

Facebrands.ro monitorizează paginile româneşti de Facebook create de persoane şi instituţii (companii, ONG-uri etc), arătând creşterea numărului de fani al acestora pe zile şi săptămâni, împreună cu alte pagini din aceeaşi categorie. La aceste informaţii se adaugă analize pe baza cifrelor monitorizate, care vor fi disponibile la adresa http://reports.facebrands.ro.

Facebrands.ro include în acest moment în monitorizare peste 3.000 de pagini româneşti de Facebook, estimându-se o creştere, în următoarele luni, la peste 5.000. Aceste pagini sunt grupate pe www.facebrands.ro în 47 de categorii şi 54 subcategorii, precum şi într-un clasament general al tuturor paginilor de Facebook din România monitorizate de acest serviciu.

Standout este o agenţie de comunicare pe bloguri şi reţele sociale, cu patru ani de experienţă. Agenţia derulează permanent campanii pe cele mai vizitate bloguri şi reţele sociale din România, gestionând o reţea de peste 200 de bloguri româneşti selectate după criterii cantitative şi calitative.

Standout a implementat în 2010 campanii pentru branduri ca Orange, Rompetrol, Sony, Gealan, BCR, Coca-Cola, Toshiba, Dove, Rexona, HP, Beck's, UPC, Santal, Jacobs, KLM, Titan, Praktiker, Dacia, Beko, Signal şi Rama.

Byte Flux este o agenţie de web şi software development din Bucureşti, cu o experienţă de peste şapte ani în domeniu, regăsită în produse media precum Wall-Street.ro, Kuponiada.ro, Kudika.ro şi Redutti.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici