Fondatorul publicaţiei USA Today, Al Neuharth, a murit la vârsta de 89 de ani - VIDEO

Jurnalistul Al Neuharth, care a înfiinţat cotidianul USA Today în urmă cu peste 30 de ani şi care a devenit de atunci una dintre publicaţiile cu cel mai mare tiraj din Statele Unite, a murit vineri la vârsta de 89 de ani.

1106 afișări
Imaginea articolului Fondatorul publicaţiei USA Today, Al Neuharth, a murit la vârsta de 89 de ani - VIDEO

Al Neuharth (Imagine: usatoday.com)

Al Neuharth a decedat în urma unor complicaţii medicale apărute după ce jurnalistul a căzut în locuinţa sa din oraşul Cocoa Beach din statul Florida, potrivit USA Today.

Jurnalistul, al cărui nume real este Allen Harold Neuharth, a înfiinţat USA Today în 1982. El a inovat industria presei tipărite din Statele Unite prin introducerea în circulaţie a unui ziar color care promova articole în format scurt, elemente grafice, articole sportive relatate pe larg şi informaţii din industria de divertisment.

Director la acea vreme al grupului media Gannett Co., Al Neuharth a mizat pe noul look şi pe noul concept introdus de USA Today în calitate de ziar naţional. Lansarea acestui cotidian a fost întâmpinată cu reticenţă şi a generat multe critici din partea celorlalţi reprezentanţi din presa americană, unii dintre analiştii şi editorii din mass-media denumind această publicaţie, cu ironie, "McPaper" (termen care desemnează un ziar "creat pentru mase", ironizat pentru stilul jurnalistic considerat simplist şi pentru folosirea culorilor strălucitoare în paginile sale, n.r.).

Al Neuharth a condus grupul Gannett Co. vreme de peste 15 ani, ajutând această companie să devină cel mai mare "lanţ de ziare" din Statele Unite. Al Neuharth s-a retras în 1989.

USA Today a devenit cel mai mare ziar din Statele Unite prin prisma circulaţiei medii săptămânale în 1999 şi a deţinut primul loc în acest clasament vreme de un deceniu, înainte de a fi întrecut de Wall Street Journal, potrivit Alliance for Audited Media.

În 2012, USA Today a ocupat locul al doilea în topul ziarelor americane cu cea mai mare circulaţie pe teritoriul american, fiind cumpărat în fiecare zi de 1,7 milioane de cititori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici