Fotoreporterul român Andrei Pungovschi - premiul de excelenţă la Pictures of the Year International. IMAGINEA pentru care a fost premiat

Fotoreporterul Andrei Pungovschi a primit premiul de excelenţă la Pictures of the Year International, la secţiunea "Portret", pentru fotografia "Tough Journey", se arată pe site-ul oficial al concursului.

8923 afișări
Imaginea articolului Fotoreporterul român Andrei Pungovschi - premiul de excelenţă la Pictures of the Year International. IMAGINEA pentru care a fost premiat

Fotoreporterul român Andrei Pungovschi - premiul de excelenţă la Pictures of the Year International (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

Fotografia premiată face parte din reportajul "Norii sunt prietenii tăi", de Oana Sandu, publicat la sfârşitul anului în Decât o Revistă. "Norii sunt prietenii tăi" spune povestea lui Luca şi a mamei sale, Mirela Alexandrescu. Luca, în vârstă de 5 ani, suferă de autism şi, pentru a merge la şedinţele de terapie în Bucureşti, trebuie să facă naveta în fiecare dimineaţă, timp de cinci zile pe săptămână. Pentru Mirela Alexandrescu, lupta pentru fiul său înseamnă să înfrunte în fiecare zi verigile lipsă ale sistemului de sănătate românesc.

Primul loc la categoria "Portret" a fost câştigat de fotografia "Padilla", urmată de "Deported" şi "The Communism".

"Meritul meu nu e cine ştie ce, meritul cel mare este al Oanei Sandu, care a stat cu ei din februarie până în septembrie. Accesul meu a fost foarte simplu, deoarece Oana m-a girat cumva şi a fost şi meritul familiei", a declarat Andrei Pungovschi pentru MEDIAFAX. "Este un semn că ceea ce facem are valoare, în zilele acestea în care presa pare să fie la pământ", a spus Pungovschi referitor la acest premiu.

"Mă bucur să aud de premiul ăsta, pentru că simt că nu muncesc degeaba", a adăugat fotoreporterul.

Aceasta nu este prima dată când Andrei Pungovschi ia acest premiu. În 2008, fotoreporterul a luat premiul de excelenţă pentru fotografia "Triathletes", realizată în iulie 2007, la un concurs de triatlon din Seward Park, Seattle.

Pictures of the Year International, devenit unul dintre cele mai importante concursuri internaţionale de fotojurnalism, a fost iniţiat în 1944, de Missouri School of Journalism, ca o competiţie pentru fotoreporterii americani care, în ciuda dificultăţilor din vreme de război, îşi făceau foarte bine meseria. De-a lungul timpului, menirea concursului s-a schimbat. Numărul de imagini înscrise a crescut până la zeci de mii, iar programul a devenit unul internaţional.

Cea de-a 70-a ediţie a POYi cuprinde 50 de categorii. Premiile sunt dezvăluite treptat, pe măsură ce se încheie jurizarea categoriilor, în perioada 5 - 26 februarie. Imaginile premiate sunt postate pe site-ul www.poy.org.

Andrei Pungovschi este fotograf freelancer, colaborator al publicaţiei Decât o Revistă şi al AFP. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti şi a lucrat ca fotoreporter la Mediafax, Ziarul Financiar şi Columbia Missourian. A beneficiat de două burse în Statele Unite ale Americii, la University of Montana şi University of Missouri, precum şi de un internship de fotojurnalism la Associated Press, Seattle.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici