Google permite utilizatorilor să acceseze unele pagini web folosind datele conturilor de Twitter

Reprezentanţii Google au anunţat că utilizatorii Twitter vor putea să acceseze paginile web care folosesc serviciul Google Friend Connect folosind aceleaşi date de acces ca şi pe reţeaua de micro-blogging, informează Media Guardian.

31 afișări
Imaginea articolului Google permite utilizatorilor să acceseze unele pagini web folosind datele conturilor de Twitter

Google permite utilizatorilor să acceseze unele pagini web folosind datele conturilor de Twitter

Decizia Google vine după ce, miercuri, Yahoo a anunţat că le va permite utilizatorilor serviciilor sale de e-mail, partajare de fotografie şi altele să facă trimitere la conţinuturile şi activităţile proprii în cadrul Facebook, actualmente cea mai mare reţea de socializare din lume.

Google Friend Connect este un serviciu online care le permite internauţilor să intre în contact cu prietenii lor pe diferite site-uri. Lansarea acestui serviciu a fost anunţată în mai şi a reprezentat încercarea Google de a introduce o componentă de socializare în cadrul activităţilor sale. În prezent, serviciul are circa opt milioane de utilizatori pe lună, ceea ce, pentru internetul 2.0, este o cifră nesemnificativă.

Potrivit unor analişti ai pieţei media, Google are suficient de mulţi utilizatori, problema companiei fiind însă că internauţii nu folosesc Google pentru socializare online. Serviciul de poştă electronică Gmail are 146 de milioane de utilizatori, dar mulţi specialişti consideră ca acest tip de serviciu ar putea fi pe cale de dispariţie, datorită multiplicării posibilităţilor de a comunica în timp real.

Pentru a ţine pasul cu rivalul Facebook, Google doreşte să pună mai mult accent pe socializarea online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici