GOOGLE şi APPLE, vizate în procesul introducerii unei noi taxe pe smartphone-uri şi tablete în Franţa

Guvernul de la Paris analizează introducerea unei noi taxe, pe smartphone-uri şi tablete, pentru a obţine venituri de milioane de euro destinate susţinerii culturii franceze în mediul digital.

272 afișări
Imaginea articolului GOOGLE şi APPLE, vizate în procesul introducerii unei noi taxe pe smartphone-uri şi tablete în Franţa

GOOGLE şi APPLE, vizate în procesul introducerii unei noi taxe pe smartphone-uri şi tablete în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Propunerea prevede o taxă de 1% la vânzarea de dispozitive de navigare pe internet, ţintind companii precum Google, Apple şi Amazon, potrivit Huffington Post.

Taxa ar aduce circa 86 de milioane de euro pe an la buget, bani care ar urma să fie folosiţi pentru a sprijini crearea de conţinut cultural francez.

Propunerea se încadrează în politica Parisului de protejare a industriilor locale de muzică şi cinema, dar şi a altor sectoare de creaţie, în faţa concurenţei străine, în multe cazuri americane, notează Huffington Post.

Guvernul va discuta cu personalităţi marcante ale culturii franceze în următoarele săptămâni, înainte de a lua o decizie în privinţa taxei.

Comisia care a propus taxa a recomandat şi reducerea amenzilor pentru piraterie online. Astfel, amenzile ar trebui diminuate de la un maxim de 1.500 de euro în prezent la 60 de euro, sumă care ar putea să crească pentru cei care încalcă repetat legea, scrie AFP.

De asemenea, conexiunile de internet ale persoanelor vinovate de piraterie nu ar mai trebui întrerupte.

Raportul include 75 de propuneri, inclusiv pentru desfiinţarea agenţiei Hadopi, responsabilă în Franţa cu monitorizarea şi aplicarea legislaţiei privind copyright-ul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici