Hackerii iranieni sunt din ce în ce mai eficienţi, atacând reţele din SUA, China şi Franţa

Hackerii iranieni sunt din ce în ce mai eficienţi, reuşind să obţină date "extrem de sensibile" în urma atacurilor cibernetice care au vizat site-uri guvernamentale şi ale unor companii din Statele Unite, China şi Franţa, anunţă firma de securitate informatică Cylance, citată de AFP.

153 afișări
Imaginea articolului Hackerii iranieni sunt din ce în ce mai eficienţi, atacând reţele din SUA, China şi Franţa

Hackerii iranieni sunt din ce în ce mai eficienţi, atacând reţele din SUA, China şi Franţa (Imagine: Shutterstock)

"Pe măsură ce capacităţile Iranului în materie de atacuri cibernetice se transformă, probabilitatea unui atac care să aibă impact în lumea reală, la nivel naţional sau mondial, creşte foarte rapid", avertizează Cylance.

Potrivit Cylance, Operaţiunea Cleaver, efectuată de doi ani de hackeri staţionaţi la Teheran, le-a permis efectuarea unei "importante campanii de infiltrare şi de supraveghere" a Israelului, Arabiei Saudite, Germaniei şi Indiei.

Atacurile cibernetice au vizat reţele guvernamentale dar şi companii din sectorul militar sau petrolier, precum şi infrastructuri strategice.

"Capacităţile tehnice ale Operaţiunii Cleaver evoluează mai rapid decât toate precedentele tentative iraniene", atrage atenţia Cylance, explicând că atacurile hackerilor iranieni sunt o ripostă la acţiuni similare care au vizat programul nuclear iranian din Israel sau Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici