Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (B1) au primit aprobarea CNA de a lansa televiziunea regională Focus TV

Jurnalistul Ion Cristoiu şi Vlad Pufu, directorul general adjunct al televiziunii de ştiri B1 TV, au primit, joi, prin intermediul societăţii Media Grup Production SRL, o licenţă audiovizuală pentru a lansa televiziunea regională Focus TV, care va emite în judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila.

4015 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (B1) au primit aprobarea CNA de a lansa televiziunea regională Focus TV

Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (B1) au primit aprobarea CNA de a lansa televiziunea regională Focus TV (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, o solicitare a societăţii Media Grup Production SRL de acordare a unei licenţe de difuzare prin reţele de comunicaţii electronice a televiziunii Focus TV în judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila.

Aceeaşi societate, care îi are ca asociaţi pe Vlad Pufu (51,0037765852%) şi Ion Cristoiu (48,9962234148%), mai deţine o licenţă cu difuzare terestră pentru Focus TV Buzău.

Focus TV va difuza la nivel regional programul pe care îl difuzează deja în Buzău: programe producţie proprie (50,04%) şi programe ale altor producători (49,96%).

Grila televiziunii cuprinde program de informare (37,59%), filme (22,32%), programe de divertisment (34,04%) şi publicitate (6,05%).

Investiţia în echipamente şi dotarea spaţiului redacţional se ridică la 70.000 de euro, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi.

Doru Gheorghiade, reprezentantul Focus TV, a declarat în şedinţa CNA că extinderea la nivel regional a acestei televiziuni este un gest firesc.

Potrivit acestuia, Media Grup Production SRL are o experienţă de zece ani în piaţa media, făcând referire la licenţele terestre de televiziune Focus TV, dar şi la radiourile pe care le deţine această societate, respectiv Focus FM din Buzău, Focşani şi Râmnicu-Sărat.

"Avem o experienţă care cred că ne dă dreptul să facem un pas înainte şi să cerem o licenţă regională", a mai spus Doru Gheorghiade.

CNA a aprobat solicitarea de acordare a acestei licenţe regionale cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Vlad Pufu a declarat joi seară, pentru MEDIAFAX, că în fapt solicitarea unei licenţe regionale pentru Focus TV este determinată de faptul că pe 17 iunie va înceta emisia analogică terestră în România.

În acest context, societatea Media Grup Production SRL s-ar fi văzut în situaţia de a nu mai putea folosi licenţa cu difuzare terestră a Focus TV Buzău. Astfel, societatea a solicitat o licenţă audiovizuală regională la CNA, pe care a şi obţinut-o în şedinţa de joi, pentru a-şi putea continua activitatea în respectiva zonă.

De asemenea, potrivit lui Vlad Pufu, societatea mai deţine o licenţă de televiziune prin reţele de comunicaţii electronice, în judeţul Vrancea, tot cu denumirea Focus TV.

Pe de altă parte, Vlad Pufu a mai spus că investiţia de 70.000 de euro a fost făcută din momentul în care societatea Media Grup Production SRL a început să-şi dezvolte operaţiunile în televiziune şi radio la nivel local (prin Focus TV şi Focus FM) şi până în prezent, iar banii au fost investiţi în echipamente, dotarea spaţiului redacţional şi studioul de la Buzău.

"Nu este vorba despre nicio mare lansare. Nu mai trebuie să facem nicio investiţie, pentru că banii au fost investiţi până în prezent", a spus Vlad Pufu.

El a precizat că mai degrabă această strategie de a emite pe o licenţă regională trebuie văzută ca o restructurare a activităţii Focus TV în judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila, unde televiziunea nu va mai avea echipe la fel de mari ca până acum, întrucât emisia se va face de la Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici