Jurnalistul Liviu Alexa a pierdut licenţa televiziunii de ştiri NCN din Cluj

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras, în şedinţa de joi, licenţa televiziunii de ştiri NCN Cluj-Napoca, deţinută de jurnalistul Liviu Alexa, din cauza faptului că a trecut un an de la obţinerea sa şi nu s-a solicitat amânarea termenului de intrare în funcţiune a respectivului post.

1584 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul Liviu Alexa a pierdut licenţa televiziunii de ştiri NCN din Cluj

Jurnalistul Liviu Alexa a pierdut licenţa televiziunii de ştiri NCN din Cluj (Imagine:Ovidiu Micsik/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit legislaţiei audiovizualului, după împlinirea unui an de la data obţinerii unei licenţe, în cazul în care o televiziune nu a început emisia, radiodifuzorul are dreptul la două prelungiri de câte şase luni de amânare a termenului de intrare în funcţiune.

Societatea Pagina Ciudatului SRL, ai cărei asociaţi sunt jurnaliştii Liviu Alexa (99%) şi Elza Almasi (1%), a obţinut o licenţă audiovizuală pentru lansarea televiziunii de ştiri NCN, în Cluj-Napoca, pe 17 februarie 2015.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului, licenţa audiovizuală este retrasă dacă titularul nu începe difuzarea programului în termen de 12 luni de la obţinerea sa, cu menţiunea că are dreptul la două prelungiri succesive de câte şase luni, "în situaţii justificate".

Astfel, retragerea licenţei NCN a fost aprobată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorins Rusu şi Răsvan Popescu).

În şedinţa CNA din 17 februarie 2015, când a primit această licenţă, jurnalistul Liviu Alexa i-a rugat pe membrii Consiliului să-i dea o şansă să lanseze o televiziune de ştiri locală la Cluj-Napoca, unde nu mai există un astfel de post.

"(La Cluj, n.r.) nu există un public informat despre ce se întâmplă în societate, iar absenţa unei televiziuni de ştiri corecte, dinamice, face ca această comunitate să fie dezbinată (...) Programul pe care noi îl propunem pare la prima vedere unul modest (şase ore de program în direct şi 18 ore de programe în reluare, n.r.). Este ceea ce eu pot să susţin ca manager că pot să duc până la capăt", a spus, la momentul respectiv, Liviu Alexa.

Întrebat despre numele societăţii, respectiv Pagina Ciudatului SRL, Liviu Alexa a spus denumirea provine de la prima sa rubrică de reportaje, de autor. "Mi s-a spus că scriu ciudat de bine", a mai spus Liviu Alexa, precizând că, în ultimii ani, a coordonat numeroase proiecte în media, între care şi site-ul online Ziarul de Cluj.

Liviu Alexa mai spunea atunci că va investi în lansarea acestei televiziuni o sumă de 110.000 de euro, din fonduri proprii şi din credite.

Echipa televiziunii NCN ar fi urmat să fie formată din 15 persoane, cu Elza Almasi în funcţia de redactor-şef.

Pe de altă parte, în Cluj-Napoca a mai existat în trecut o televiziune cu denumirea NCN, care a fost deţinută de societatea NCN Studio TV SA. În prezent, această societate deţine televiziunea Look Plus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici