LPF reuneşte cele şase pachete într-unul singur şi vrea să obţină 100 de milioane cu TVA inclus

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat marţi agenţiei MEDIAFAX că Liga Profesionistă de Fotbal va încerca să obţină 100 de milioane de euro cu TVA inclus din drepturile TV rămase nevândute, urmând să reunească cele şase pachete cu meciuri într-unul singur.

75 afișări
Imaginea articolului LPF reuneşte cele şase pachete într-unul singur şi vrea să obţină 100 de milioane cu TVA inclus

LPF reuneşte cele şase pachete într-unul singur şi vrea să obţină 100 de milioane cu TVA inclus (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Reprezentanţii cluburilor reuniţi astăzi la sediul LPF au decis să vină în întâmpinarea celor care au licitat deja pentru drepturile TV - şi mă refer aici la RCS, la Dolce, la Antena 1 şi chiar la TVR - şi să formăm un singur pachet din cele şase rămase nevândute. Ne dorim o sumă care să se apropie cu ce a fost până acum şi bineînţeles un plus. Ne gândim că pentru şase pachete 100 de milioane de euro care să includă şi TVA-ul este o sumă corectă", a spus Iancu.

LPF va vinde pachetul cu drepturi TV cel mai probabil prin încredinţare directă, susţine oficialul grupării FC Timişoara.

"S-a stabilit o comisie, iar eu am fost delegat să vorbesc în numele cluburilor despre vânzarea pachetului de drepturi TV. Pachetul va fi vândut fie prin încredinţare directă, fie prin licitaţie, iar acest lucru o să se decidă în cadrul următoarei Adunări Generale a LPF. Dar noi credem că acest produs va fi vândut prin încredinţare directă pentru că sunt televiziuni bine intenţionate şi nu vrem să le punem într-o concurenţă în care preţul să urce foarte mult", a explicat Iancu.

Întrebat dacă LPF va renunţa la vânzarea celor şase pachete în cazul în care nu obţine 100 de milioane cu TVA inclus, Marian Iancu a răspuns că grupările de fotbal sunt prea sărace pentru a vinde ieftin.

"Avem trei ani de experienţă în spate şi trebuie să găsim calea de mijloc. Suma de 100 de milioane ne-ar îndestula ca să putem menţine fotbalul la acelaşi nivel, dar sub acest prag produsul nostru şi-ar pierde din calitate. Trebuie să găsim un echilibru. Nu ne grăbim, dar suntem prea săraci ca să vindem ieftin. Opţiunea noastră, a cluburilor, este de a negocia încet, atât în interesul fotbalului, cât şi al partenerilor noştri, televiziunile", a adăugat Marian Iancu.

Pe de altă parte, Televiziunea Română s-a arătat dispusă să ofere un milion de euro pe sezon competiţional pentru a achiziţiona de la Liga Profesionistă de Fotbal pachetul numărul 9 de meciuri din Liga I, au declarat pentru MEDIAFAX, în 6 aprilie, surse din Televiziunea Publică. TVR este interesat să achiziţioneze de la LPF pachetul numărul 9 cu meciuri din Liga I, pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici