MGM anunţă ieşirea din faliment

Celebrul studio de cinema american Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) a anunţat, luni, că planul său de restructurare, aprobat la începutul lunii decembrie de justiţie, a devenit efectiv şi că va putea să-şi relanseze producţia de filme.

194 afișări
Imaginea articolului MGM anunţă ieşirea din faliment

MGM anunţă ieşirea din faliment

"MGM iese dintr-una din cele mai dificile perioade ale istoriei sale", au declarat într-un comunicat comun noii şefi ai studioului, Gary Barber şi Roger Birnbaum, fondatorii Spyglass Entertainment ("Al şaselea simţ", "Dumnezeu pentru o zi", "Star Trek", "Neînfrânt/ Invictus", "The Tourist" etc.).

"Suntem onoraţi şi ne simţim inspiraţi de şansa pe care am primit-o, de a conduce unul dintre studiourile hollywoodiene cele mai celebre spre o nouă generaţie de filme de neuitat, o producţie şi distribuţie TV şi spre dezvoltarea unor noi platforme numerice", au adăugat aceştia.

"Astăzi, MGM este o companie foarte puternică şi mai competitivă, cu baze financiare solide şi un viitor luminos", au mai spus aceştia.

Potrivit planului de restructurare aprobat la începutul lui decembrie de tribunalul care analizează dosarele legate de faliment din Manhattan (New York), finanţatorii MGM vor achita circa cinci miliarde de dolari din datoriile companiei, în schimbul preluării majorităţii capitalului MGM.

De altfel, MGM a primit deja 500 de milioane de dolari pentru a finanţa noi producţii de cinema şi televiziune.

Printre proprietăţile MGM se numără arhiva sa de 4.000 de filme - cea mai mare dintre toate arhivele studiourilor hollywoodiene -, logoul, operaţiunile studioului United Artists, drepturile pentru francizele "James Bond" şi "Pantera Roz" şi jumătate din drepturile pentru filmele din franciza "Hobbit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici