Moartea lui Adrian Păunescu în presa internaţională: Poetul care l-a lăudat pe Nicolae Ceauşescu

Moartea lui Adrian Păunescu este reflectată în presa internaţională, care îl prezintă drept "poetul care l-a lăudat pe dictatorul Nicolae Ceauşescu", dar care a fost în continuare iubit de români.

282 afișări
Imaginea articolului Moartea lui Adrian Păunescu în presa internaţională: Poetul care l-a lăudat pe Nicolae Ceauşescu

Moartea lui Adrian Păunescu în presa internaţională: Poetul care l-a lăudat pe Nicolae Ceauşescu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Ştirea despre moartea poetului român Adrian Păunescu a fost transmisă de mai multe site-uri şi publicaţii americane - buffalonews.com, kansascity.com, signonsandiego.com, cbs4.com, theinsider.com, dar şi de Le Nouvel Observateur.

Adrian Păunescu este prezentat în presa internaţională drept "cel mai faimos poet român", "un scriitor prolific", precum şi un personaj foarte popular care apărea la televizor de mai multe ori pe săptămână.

Presa internaţională aminteşte că, în timpul regimului comunist, Păunescu a scris poezii în care îl lăuda pe Nicolae Ceauşescu şi că detractorii săi au spus că aceste versuri au contribuit la dezvoltarea cultului personalităţii fostului dictator.

Cu toate acestea, "versurile sentimentale ale lui Păunescu au atins o coardă sensibilă în mulţi români", întrucât zeci de oameni s-au adunat să îi aducă un ultim omagiu la casa lui din Bucureşti, mai scrie presa internaţională.

Totodată, este menţionat faptul că în timpul Revoluţiei din 1989 Păunescu ar fi încercat să se refugieze de protestatarii furioşi la Ambasada SUA şi că nu se ştie dacă nu a putut intra în instituţie sau a renunţat să facă acest lucru.

La rândul său, Agence France Presse (AFP) aminteşte, printre altele, de succesul pe care l-au avut spectacolele organizate în toată ţara de Adrian Păunescu alături de Cenaclul Flacăra, care "atrăgeau mii de tineri, încântaţi să poată asculta altceva decât propaganda comunistă difuzată în presă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici