Monica Ghiurco reintră pe traseul procedural din Parlament pentru a obţine şefia TVR

Comisiile de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat o vor reaudia pe Monica Ghiurco, aleasă din nou de membrii CA al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, decizia urmând să fie luată de plenul comun al Parlamentului.

768 afișări
Imaginea articolului Monica Ghiurco reintră pe traseul procedural din Parlament pentru a obţine şefia TVR

Monica Ghiurco reintră pe traseul procedural din Parlament pentru a obţine şefia TVR (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Am hotărât, aşa cum este procedura, aceste propuneri să fie înaintate comisiilor de specialitate de la Senat şi de la Camera Deputaţilor, care vor face audierile cu prioritate, aşa cum este prevăzut în lege. (...) Membrii CA au votat şi votul l-au comunicat Parlamentului", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite

Potrivit scrisorii Consiliului de Administraţie al TVR, recomandarea pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR este Monica Ghiurco, care a obţinut 7 voturi, Irina Radu obţinând doar 5 voturi.

La data de 11 aprilie, aceeaşi Monica Ghiurco a fost avizată negativ de comisiile reunite de cultură ale Parlamentului. În aceeaşi zi a fost respinsă şi de către Parlament, din cauza opoziţiei PSD şi ALDE.

Aceasta a reprezentat a doua propunere făcută de Consiliul de Administraţie al TVR care nu a trecut de votul aleşilor, având în vedere că la sfârşitul lunii martie Parlamentul a respins validarea lui George Orbean.

Monica Ghiurco a fost reporter, prezentator de ştiri, moderator de talk-show, producător şi realizator de emisiuni de politică internă în cadrul TVR. Ea a absolvit un master în Securitate şi Apărare Naţională la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I" din Bucureşti, iar în 2009 cursurile Colegiului Naţional de Apărare, promoţia a 7-a.

PNL a contestat la CCR votul Parlamentului privind directorul-general al TVR, acuzând "abuzul majorităţii parlamentare PSD-ALDE-UNPR" care a decis fără temei că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru alegerea Monicăi Ghiurco.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici