O carte pe zi: „Cercul polar” de Liza Marklund

„Cercul polar” de Liza Marklund. Un roman care explorează mintea a cinci femei - cum erau în urmă cu patruzeci de ani, când una dintre ele a dispărut, şi cum sunt acum.

161 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cercul polar” de Liza Marklund

Sexul, gelozia şi dorinţa de a scăpa dintr-o comunitate mică au adus sfârşitul alianţei lor din adolescenţă. Un roman finalist la premiul Svenska Deckarakademin 2021.

„Lolita”, „Rădăcini”, „Ucigaşul de poliţişti”, „Aventurile lui Tom Sawyer” şi „Pasărea-spin” sunt cele cinci cărţi pe care eroinele, aflate la sfârşitul liceului, în urmă cu patruzeci de ani, decid să le citească şi să le comenteze în clubul cărţii pe care l-au înfiinţat şi care se reunesc o dată pe lună, club numit ”Cercul Polar”. De altfel mica localitate în care trăiau şi de care voiau să scape se afla în cea mai nordică zonă a Suediei, în apropierea Cercului polar.

Amestecul de titluri reflectă cele cinci personalităţi diferite aflate în pragul maturizării.

În acel an de sfârşit al liceului, una dintre fete dispare misterios, după care celelalte se risipesc prin Suedia, îşi mai trimit o vreme scrisori, dar treptat legătura lor dispare. Se regăsesc abia când apare Facebook-ul, acum adulte.

Un pod prăbuşit în sătucul lor dezvăluie un secret ascuns timp de 40 de ani - cadavrul fără cap al unei tinere. Treptat, se dezvăluie a fi trupul prietenei dispărute, mumificat în pilonul podului. Treptat, aflăm multe despre cele cinci prietene şi despre cum a ajuns una dintre ele să-i ia viaţa.

Dar acţiunea va continua!

„Cercul Polar este un thriller psihologic intens, cu o intrigă construită inteligent. O poveste despre excludere, diferenţe de clasă, ruşine şi căutarea identităţii.” – Verdensgang

Liza Marklund este jurnalistă şi scriitoare suedeză. A publicat zece romane în seria Annika Bengtzon, care i-a adus faima internaţională.

O parte dintre cărţile ei au fost deja traduse de Editura Trei: „Explozii în Stockholm”, „Fundaţia Paradis”, „Studio 69”, „Testamentul lui Nobel”, „Pe viaţă”, „Lupul Roşu”, „Un loc sub soare” şi „Ferma de perle negre”.

Liza Marklund – Cercul polar. Primul volum din seria Cercul polar. Traducere din limba suedeză de Raluca Pop. Editura Trei. Colecţia Fiction connection. 366 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici