„Ochii pe mine!” Actriţa Tania Popa: „Îmi doresc din tot sufletul să fim lăsaţi să ne facem meseria. Focarele de infecţie nu sunt în teatre!” / Nutriţionista Cori Grămescu: „Nu ne putem petrece viaţa gândindu-ne la fiecare frunză de salată”

  • Tania Popa, despre perioada pandemiei: „Am avut timp să mă ocup de mine personal, ceea ce niciodată nu am putut s-o fac”
  • Tania Popa: „Îmi doresc din suflet să se termine cu această pandemie, să începem să lucrăm pentru că deja este sufocant. M-am bucurat de această vacanţă, mulţumesc celui care a gândit-o, dar gata!”
  • Cori Grămescu: „Mâncarea cu adevărat sănătoasă, deci nu vorbesc acum de fonfleurile bio şi toate ifosele astea frumos ambalate, o poţi găsi în piaţă.”
  • Cori Grămescu: „Oamenii asociază ideea de mâncare cu ideea de înfometare. Trebuie să mâncăm mai mult!”
449 afișări

„Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu – invitate marţi seara la Aleph News, actriţa Tania Popa şi Cori Grămescu, antrenor de lifestyle şi nutriţie.

Actriţa Tania Popa – sărbătorita zilei de marţi – îţi vorbeşte la „Ochii pe mine! ” despre  bucuria unei vieţi dedicate actoriei, dar şi despre cea mai mare dorinţă a ei: aceea de a putea juca, din nou, pe scenă în aplauzele spectatorilor. Tonică, plină de viaţă şi optimistă, Tania Popa este o bucurie de invitat. Să trăieşti, femeie talentată!

,,Fiind departe, în Spania, chiar mă bucur că sunt conectată cu ţara mea. Da, o escapadă pandemică! Din decembrie suntem aici. Aici, în Spania, oamenii sunt tot timpul zâmbitor, tot timpul veseli şi este cald. (...) Continui să cred că viaţa începe după 45 de ani. S-a întâmplat în ultimii ani să fiu plecată de ziua mea şi este foarte bine”, mărturiseşte actriţa.

Actriţa Tania Popa, despre vaccinare: „Dacă va trebui să o fac ca să pot să lucrez, o s-o fac!”

„Sunt pe gânduri. Nu ne-a lovit pe mine, familia mea Covidul şi de asta nu sunt atât de îngrijorată şi alarmată. Dar, cred că vom fi într-un fel obligaţi pentru că, dacă lucrezi mai ales cu publicul, cum este şi meseria mea nu vom putea face decât dacă ne vom vaccina. Dacă va trebui să o fac ca să pot să lucrez, o să o fac.”

Tania Popa:„Am fost supusă unor teste de către doctori, aşa s-au aflat nişte lucruri pe care le-am rezolvat”

Actriţa  mărturiseşte că, dincolo de dezastrul adus de pandemie, pentru ea au existat şi momente de linişte, de reinventare şi o mai mare preocupare pentru propria viaţă şi sănătate.

„Am făcut o revizie generală, am descoperit nişte lucruri pe care le-am rezolvat şi nu vreau să spun mai multe. Am fost obligată într-un fel, pentru că am descoperit tot în martie nişte lucruri. Am fost supusă unor teste de către doctori şi aşa s-au aflat nişte lucruri pe care le-am rezolvat. Nu am avut încotro. Dar, mă bucur foarte tare că, altfel, nici că aş fi călcat într-un laborator să-mi fac analize sau într-un spital să mă oporez. Niciodată. Dar, acum, având timp la dispoziţie, am putut să fac aceste lucruri.”

Tania Popa: „M-am bucurat mult de această vacanţă, dar gata!”

Pentru 2021, Tania Popa îşi doreşte să revină pe scenă. Actriţa susţine cu vehemenţă că, dincolo de ceea ce s-a spus de-a lungul timpului şi de motivele care au dus la luarea deciziei de închidere a teatrelor, focarele de infecţie nu vin din lumea teatrului.

„Îmi doresc din tot sufletul să fim lăsaţi să ne facem meseria, pentru că, spun cu tărie asta, focarele de infecţie nu sunt în teatre, chiar dacă vine lume mai multă sau mai puţină, cât ni se permite. Lumea în teatru este cuminte, lumea în teatru stă pe scaun, nimeni nu se îmbrânceşte.

Îmi doresc din suflet să se termine cu această pandemie, să începem să lucrăm pentru că deja este sufocant. M-am bucurat enorm de această vacanţă, multumesc mult celui care a gândit-o, dar gata! Am foarte multe proiecte, am de scos nişte premiere ca şi regizoare, ca şi actriţă şi să scap de masca asta care-mi dă foarte mulre bătăi de cap. O port, sunt foarte responsabilă, dar nu-mi place.”

Cori Grămescu, antrenor de lifestyle şi nutriţie, despre diete, cutume alimentare şi idealul de frumuseţe

Şi de la actorie trecem la o porţie de sănătate şi mişcare. Cori Grămescu, antrenor de lifestyle şi nutriţie, este invitatul perfect pentru a ne trezi din sedentarismul în care am picat în perioada pandemiei. Ce înseamnă să ţinem dieta corectă, dar şi care este etalonul de frumuseţe al zilelor noastre ?

„În general, avem o părere proastă despre noi. Imaginea noastră de sine nu este una plăcută”, mărturiseşte Cori Grămescu. 

Cori Grămescu, despre femeile pe care le admiră: „Una este Elena Băsescu...”

Sunteţi curioşi să aflaţi care sunt femeile pe care Cori Grămescu le admiră şi despre care susţine că sunt adevărate „operă de artă”?

„Sunt două femei pe care eu le admir din toată inima. Este Elena Băsescu care mi se pare că este o operă de artă – arată din ce în ce mai bine pe măsură ce înaintează în vârstă. Şi mai este o domnişoară, este şi antrenor, Maria Rece, realmente o operă de artă. Arată impecabil!”

C. Grămescu: „În România, avem foarte multe ingrediente naturale”

Dacă îţi propui ca, de mâine, să-ţi schimbi stilul alimentar, însă te gândeşti că asta te va costa mai mult, Cori Grămescu îţi dă o veste bună: poţi să mânânci sănătos fără să cheltui o avere! Mai exact, nutriţionista face o paralelă între ceea ce înseamnă o alimentaţie ieftină, dar sănătoasă versus celebrele fonfleuri, nu întodeauna cele mai inspirate.

„Mâncarea cu adevărat sănătoasă, deci nu vorbesc acum de fonfleurile bio şi toate ifosele astea frumos ambalate, deci dacă mănânci legume, fructe, cereale integrale neprocesate, cărniţă cât ne trebuie, pe care le poţi găsi în piaţă. Cereale neprocesate, mă refer aici la hrişcă care este o cereală extrem de ieftină, orez, mei, sunt foarte bune, sunt bogate în proteine, ţin foarte bine de foame, sunt foarte ieftine în primul rând. Dacă începi cu fulgi de quinoa descântaţi cu lacrimi de zână bio şi chipsuri de păstârnac copţi la soare evident că poate să coste o mica avere. Mie mi se pare că noi, în România, avem foarte multe ingrediente naturale, ne bucurăm de o selecţie de alimente foarte bună, nu cred că are sens să ne uităm înspre nişte produse foarte exotice, dacă avem o restricţie financiară.”

Cori Grămescu: „Graba, cea mai mare greşeală în orice dietă!”

„Graba este cea mai mare greşeală când vine vorba de slăbit. Oamenii supralicitează complet ce-şi imaginează că pot face în 2-3 luni de zile, şi subevaluează înfiorător de tare ce li se poate realmente schimba sau ce li se poate întâmpla în 6-8 luni de zile. Eu tot timpul când încep să lucrez cu cliente noi, mai ales cele care nu mă urmăresc foarte mult, tot timpul le spun: „Mănâncă mai mult!” Prima lor reacţie este: „Eu nu pot să mănânc atât!” Eu aplic ceea ce se numeşte Volume eating, adică farfuria trebuie să aibă volum. Senzaţia de saţietate nu apare decât dacă stomacul atinge un anumit volum. Varianta cea mai deşteaptă este să atingi acel volum cu nişte alimente care au puţine calorii. Berea nu este OK, şi nici ciorbiţa. Oamenii asociază ideea de mâncare cu ideea de înfometare. Trebuie să mâncăm mai mult!”

C. Grămescu: ,,Nu poţi să te raportezi la tine doar ca la o carcasă”

Cori Grămescu critică atitudinea unor vedete din showbiz-ul românesc despre care susţine că fac un titlu de glorie din ce şi cât mănâncă, dar şi din aspectul lor fizic.  

„Văd, hai să le zicem vedete, persoane cunoscute, ca să nu zic fătuţe cunoscute din showbiz care sunt vecine cu tulburările alimentare. Fac un titlu de glorie din cât de puţin mănâncă sau cât nu mănâncă. Mie mi se pare trist. Oricâte operaţii ţi-ai face, dacă nu faci pace cu corpul tău, pe la vreo 30 de ani... Fiecare etapă a vieţii are un sens. Nu ne putem petrece viaţa, gândindu-ne la fiecare frunză de salată. Nu poţi să te raportezi la tine doar ca la o carcasă care produce diverse servicii pentru diverse persoane”, conchide Cori Grămescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici