Papa Francisc a primit tricoul lui Messi

Papa Francisc a primit, miercuri, un tricou de mare valoare pentru a-l adăuga colecţiei sale de tricouri de fotbal: cel al atacantului argentinian al FC Barcelona, Lionel Messi, a anunţat Vaticanul.

385 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a primit tricoul lui Messi

Papa Francisc a primit tricoul lui Messi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tricoul, semnat de cvadruplul câştigător al Balonului de Aur şi pe care scrie "cu multă afecţiune", i-a fost oferit, miercuri, Suveranului Pontif de către subsecretarul Consiliului Pontifical pentru laici, Monseniorul Miguel Delgado Galindo, originar din Barcelona.

Luni, şeful Guvernului spaniol, Mariano Rajoy, i-a oferit Papei Francisc un tricou roşu al naţionalei Spaniei, semnat de toţi jucătorii.

Papa Francisc, primul de origine sud-americană, este suporter al echipei San Lorenzo. El a primit în 2008 o plachetă memorială din partea oficialilor clubului San Lorenzo la centenarul grupării argentiniene. De curând, Papa Francisc s-a fotografiat cu fanionul formaţiei San Lorenzo.

Papa Francisc continuă tradiţia pontifilor-suporteri, după ce predecesorul său, Benedict XVI, era suporter al echipei germane Bayern Munchen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici