"Podul de flori" - dublu premiat la Festivalul de Film goEast din Germania

Filmul "Podul de flori" de Thomas Ciulei a obţinut Marele Premiu pentru film documentar - "Erinnerung und Zukunft" (Amintire şi Viitor), precum şi premiul goEast în memoria lui Reinhard Kämpf, la Festivalul de Film goEast din Germania (9-15 aprilie).

157 afișări
Imaginea articolului "Podul de flori" - dublu premiat la Festivalul de Film goEast din Germania

"Podul de flori" - dublu premiat la Festivalul de Film goEast din Germania

Dotat cu 10.000 de euro, premiul "Amintire şi Viitor" promovează "regizori care se confruntă, în mod constructiv şi critic, cu evoluţiile sociale din ţările lor, arătând totodată şi perspectivele de viitor".

Organizatorii festivalului au declarat ediţia de anul acesta un record în materie de public, peste 9.500 de spectatori, în cele patru zile de festival. "Scopul nostru este de a depăşi graniţele cu ajutorul filmului", a declarat Christine Kopf, directoarea festivalului. "Cine a fost anul acesta la Wiesbaden şi-a dat seama, atât din filme cât şi din discuţiile care au avut loc, cât de importante pentru cultura central-europeană pot fi teme precum migraţia, exilul sau identitatea naţională".

"Podul de flori" este o coproductie româno-germană între Europolis Film, Studioul de Creaţie Cinematografică a Ministerului Culturii şi Ciulei Films Germania.

Filmul regizat de Thomas Ciulei a câştigat, în urmă cu o lună, Premiul Bibliotecilor, în valoare de 6.000 de euro, şi o menţiune, la ediţia 2008 a Festivalului internaţional de filme documentare Cinéma du Réel, desfăşurat la Paris, în perioada 7-18 martie.

Axat în jurul familiei Arhir din satul Acui, Republica Moldova, filmul îşi propune să redea lupta pentru existenţă a unor oameni aflaţi între două lumi: Costică Arhir s-a întors în sat să lucreze pământul şi să-şi crească cei trei copii, soţia lui munceşte de patru ani în Italia, încearcă să strîngă bani pentru educaţia copiilor pe care nu i-a văzut de când a plecat. Situaţia familiei Arhir este departe de a fi singulară - în Republica Moldova, în jur de 50% din forţa de muncă este plecată în străinătate.

Festivalul goEast a fost creat în 2001 şi promovează dialogul în industria de film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici