Preşedintele Google minimalizează temerile privind viitorul grupului în China

Eric Schmidt, preşedintele Google, a minimalizat temerile privind viitorul în China al grupului pe care îl conduce, într-o conferinţă care a avut loc joi, la o zi după ce gigantul internetului a anunţat că motorul său de căutare este "parţial blocat" în această ţară, informează AFP.

20 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Google minimalizează temerile privind viitorul grupului în China

Preşedintele Google minimalizează temerile privind viitorul grupului în China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Schmidt a declarat: "Vreau să fiu clar. Guvernul chinez are dreptul arbitrar să închidă Google... Pentru moment nu o face".

Grupul a indicat că încă nu a primit un răspuns din partea guvernului chinez privind cererea sa de reînnoire a licenţei de exploatare în China, care a expirat miercuri.

Un oficial chinez, citat, joi, de agenţia de presă oficială China Nouă, a afirmat că Google va primi "curând" un răspuns privind licenţa sa de exploatare în China, cea mai importantă piaţă de internet din lume.

Un indicator al disponibilităţii serviciilor Google, accesibil online, indica miercuri noi restricţii pe motorul de căutare, marţi şi miercuri, însă mai multe funcţii precum mesageriile şi serviciul de ştiri erau disponibile.

Un purtător de cuvânt al grupului a precizat că numai căutările care răspundeau "sugestiilor" Google, deci parţial completate de motorul de căutare însuşi, erau blocate. "Căutările normale care nu utilizau sugestiile de căutare nu au fost afectate", a precizat acesta.

În ianuarie, Google s-a declarat depăşit de atacurile informatice vizând codurile sale şi mesageriile Gmail ale militanţilor pentru drepturile omului. Grupul şi-a anunţat intenţia de a înceta cenzurarea rezultatelor motorului de căutare şi a avertizat că, dacă autorităţile chineze se vor opune, îşi vor înceta activitatea în această ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici