Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa noua carte, pe 23 mai, la Bookfest 2015

Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa noua carte, "Primul pas", pe 23 mai, de la ora 15.00, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2015, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Asociaţia Editorilor din România (AER).

263 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa noua carte, pe 23 mai, la Bookfest 2015

Klaus Iohannis (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

După succesul volumului de debut "Pas cu pas", vândut în doar câteva luni în peste 130.000 de exemplare, preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi lansează în cadrul Bookfest, care se va desfăşura în perioada 20-24 mai, la complexul Romexpo din Bucureşti, "Primul pas", carte aflată în acest moment în pregătire la editura Curtea Veche Publishing.

Astfel, sâmbătă, 23 mai, la ora 15.00, publicul Bookfest va avea ocazia să afle de la preşedintele României cum a trăit principalele momente ale campaniei prezidenţiale de anul trecut şi primele zile ale mandatului. Preşedintele Iohannis le dedică această carte "celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică".

"Campania din 2014 a avut o dinamică foarte atipică şi a fost minată de câteva abuzuri şi scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate într-un astfel de interval. (…) Cred că analizarea acestor derapaje, fie ele legislative sau de comportament, ne poate face pe toţi mai atenţi la ceea ce înseamnă valori democratice, integritate şi, nu în ultimul rând, respect pentru adversar. Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru deschiderea nebănuită pe care au demonstrat-o în noiembrie 2014, cartea «Primul pas» le este dedicată celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică şi mi-au dat voturile lor", spune Klaus Iohannis în introducerea volumului "Primul pas".

Pe de altă parte, potrivit comunicatului, "într-una din rarele sale ieşiri publice", consilierul prezidenţial Dan Mihalache va merge vineri, 22 mai, să discute cu jurnalistul Rareş Bogdan despre "România - între lucrul bine făcut şi marea unire", volum publicat de Alexandru Radu şi Daniel Buti, la editura Pro Universitaria. Cartea se doreşte o evaluare analitică a programelor şi comportamentelor electorale care s-au înfruntat în toamna anului trecut în finala prezidenţială, cel al actualului preşedinte Klaus Iohannis şi cel al premierului Victor Ponta.

La rândul său, Adriana Săftoiu, fost consilier prezidenţial în primul mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu, în perioada decembrie 2004 - martie 2007, este autoarea volumului "Cronică de Cotroceni", publicat de editura Polirom, şi care va fi lansat tot sâmbătă, 23 mai, la Bookfest. Scrisă "cu un spirit de revoltă bine temperat", cartea Adrianei Săftoiu conţine câteva dezvăluiri despre personajele de la nivel înalt cu care autoarea s-a intersectat în acea perioadă. "Adriana Săftoiu a colaborat îndeaproape cu Traian Băsescu încă de când fostul preşedinte conducea Partidul Democrat, iar plecarea ei intempestivă de la Palatul Cotroceni a fost legată la vremea respectivă de nominalizarea ratată a fostului său soţ, Claudiu Săftoiu, la conducerea Serviciului de Informaţii Externe", se mai spune în comunicat.

Pe de altă parte, la Bookfest, Editura Polirom va mai lansa sâmbătă, 23 mai, în prezenţa lui Horia Roman-Patapievici şi a istoricului Adrian Cioflâncă, şi volumul "Securitatea şi vânzarea evreilor. Istoria acordurilor secrete dintre România şi Israel", de Radu Ioanid, "o relatare frustă a modului grotesc în care regimul ceauşist a tranzacţionat vieţile etnicilor evrei şi nu numai". "Conducerea României comuniste nu s-a mulţumit doar cu bani în schimbul emigranţilor şi a ajuns chiar la ideea de troc - evrei contra porci, vite şi ovine", spune în prefaţa lucrării Paul Shapiro, director al Centrului de Studii Avansate în cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite.

Pentru iubitorii teatrului de revistă, editura ALL a pregătit tot pentru 23 mai o lansare a lui Aurel Storin, "Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche", în prezenţa celor doi îndrăgiţi actori de comedie, dar şi a actorilor de la Teatrul "Constantin Tănase".

Pe de altă parte, analistul Emil Hurezeanu va merge duminică, 24 mai, la Bookfest, în standul editurii Corint, pentru a vorbi despre volumul "ISIS-califatul terorii. Cine sunt şi ce vor miliţiile islamiste care ameninţă lumea", de Lauretta Napoleoni. Tot la editura Corint, istoricul Marius Oprea va prezenta o altă carte pe o temă la fel de actuală, "Rusia explodează. Planul secret pentru resuscitarea KGB-ului" de Yuri Felshtinsky.

Accesul la Bookfest şi la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Programul de vizitare va fi următorul: miercuri, 20 mai (între orele 10:00-20:00); joi, 21 mai (10:00-20:00); vineri, 22 mai (10:00-21:00); sâmbătă, 23 mai (10:00-21:00); duminică, 24 mai (10:00-20:00).

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2015 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Centrului Ceh din Bucureşti.

Bookfest este un proiect co-finanţat de Ministerul Culturii şi realizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucureşti şi XTB.

Ajuns la a X-a ediţie, Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România. La ediţia precedentă, circa 100.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost atunci Polonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici