Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, găsit incompatibil

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, a fost găsit incompatibil de către ANI, după ce a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în Societatea Română de Radiocomunicaţii, timp de doi ani.

762 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, găsit incompatibil

Ovidiu Miculescu (Imagine: Radu Nema/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al SRR, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 - 4 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii, arată ANI, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Astfel, arată ANI, Miculescu a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu cea de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale.

ANI mai precizează că, potrivit prevederilor legale, persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate, membrii consiliilor de administraţie ale Societăţii Române de Radiodifuziune li se aplică regimul incompatibilităţilor prevăzut pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale.

"Miculescu Ovidiu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare", mai arată ANI.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective, precizează ANI.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Ovidiu Miculescu a fost validat de Parlament ca preşedinte-director general al SRR la 3 iulie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici