Progrese în domeniul conţinuturilor VIDEO ONLINE: Emisiuni TV pe consola Xbox a grupului Microsoft şi seriale originale pe Yahoo

Grupurile americane Yahoo! şi Microsoft fac progrese tot mai mari în domeniul conţinuturilor video online şi au anunţat, luni, două seriale originale, respectiv lansarea unor programe de televiziune pe consola Xbox.

112 afișări
Imaginea articolului Progrese în domeniul conţinuturilor VIDEO ONLINE: Emisiuni TV pe consola Xbox a grupului Microsoft şi seriale originale pe Yahoo

Progrese în domeniul conţinuturilor VIDEO ONLINE: Emisiuni TV pe consola Xbox a grupului Microsoft şi seriale originale pe Yahoo (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Yahoo! a anunţat într-un comunicat că va lansa anul viitor primele două seriale originale de format lung ale sale. Acestea vor avea fiecare opt episoade de câte 30 de minute.

Este vorba de două comedii: "Other Space", despre o aventură galactică în timpul căreia echipajul unei nave spaţiale descoperă un univers paralel, şi "Sin City Saints", despre o echipă de baschet fictivă din Las Vegas.

Bugetul acestor producţii nu a fost divulgat, însă Wall Street Journal, care a dezvăluit aceste planuri ale grupului Yahoo! la începutul lunii aprilie, a evocat deja o sumă cuprinsă între 700.000 de dolari şi câteva milioane de dolari.

Yahoo! pare să se inspire astfel din exemplul platformei video online Netflix, care a fost apreciată de criticii de specialitate pentru serialul ei politic "House of Cards", realizat cu un buget impresionant.

Yahoo!, care face din conţinuturile video una dintre priorităţile sale, se va alia cu organizatorul de concerte Live Nation pentru a difuza show-urile organizate de această companie, în direct, online, începând din această vară.

Grupul Microsoft a anunţat la rândul său că programele sale Xbox Originals, care vor cuprinde seriale dramatice, comedii, documentare şi transmisiuni ale unor evenimente în direct, vor fi difuzate începând din luna iunie.

Noul proiect va evidenţia, prin intermediul unui aspect interactiv, capacităţile noii sale console Xbox One, lansată la sfârşitul anului 2013, prezentată ca un instrument de divertisment care trece dincolo de graniţele jocurilor video.

"Microsoft are o istorie îndelungată şi bogată în sectorul conţinuturilor", a afirmat Jordan Levis, vicepreşedintele Xbox Entertainment Studios, într-un comunicat. "Jocurile fac parte din ADN-ul nostru de cel puţin 15 ani, însă crearea de conţinuturi televizate originale reprezintă etapa următoare logică în evoluţia noastră", a mai spus acesta.

Ridley Scott şi Steven Spielberg fac parte dintre regizorii angajaţi de Microsoft: ambii au lucrat la două proiecte distincte bazate pe o franciză SF a grupului, "Halo".

Printre primele programe care vor fi difuzate se numără un serial despre fotbalul de stradă, în care va apărea fotbalistul francez Thierry Henry, şi un documentar despre o echipă care încearcă să recupereze câteva mii de jocuri video rămase nevândute, care au fost îngropate în anii 1980 într-un deşert american de grupul Atari.

Microsoft a anunţat în urmă cu câteva zile că a vândut peste 5 milioane de exemplare ale noii sale console de ultimă generaţie, în timp ce marele său rival, grupul japonez Sony, a anunţat că a vândut peste 7 milioane de copii din noua ei consolă PlayStation 4.

"Titanfall", pe care Microsoft mizează pentru a impulsiona vânzările de Xbox One, a fost jocul video cu cele mai mari vânzări din lume în luna martie. "Titanfall", în care piloţi de elită şi titani înalţi de şase metri înarmaţi până în dinţi se înfruntă într-un univers futurist, într-o galaxie afectată de război, a fost lansat la începutul lunii martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici