Raluca Turcan: Robert Turcescu este persoana propusă să preia funcţia de director interimar la TVR

Jurnalistul Robert Turcescu ar putea să preia interimar conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), înlocuindu-l pe actualul director general Alexandru Sassu, până la numirea unui nou Consiliu de Administraţie la TVR, a declarat pentru MEDIAFAX Raluca Turcan, vicepreşedintele PDL.

140 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Robert Turcescu este persoana propusă să preia funcţia de director interimar la TVR

Raluca Turcan: Robert Turcescu este persoana propusă să preia funcţia de director interimar la TVR (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"S-a decis numirea unui director interimar la TVR. Astăzi (marţi, nr.) a avut loc o discuţie pe tema aceasta. Persoana propusă a fost domnul Turcescu", a spus Raluca Turcan, preşedinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor şi iniţiatoare a unui proiect de modificare a Legii de funcţionare a TVR şi SRR.

Potrivit Ralucăi Turcan, prin hotărâre a Parlamentului se va stabili un mandat pe o perioadă definită pentru directorul interimar al TVR, până la numirea noului Consiliu de Adrministraţie al Televiziunii Publice.

Contactat de MEDIAFAX, jurnalistul Robert Turcescu a spus că "deocamdată nu este nimic oficial". "Probabil că în următoarele zile vor avea loc discuţii pe această temă". "Confirm că sunt dispus să iau în serios o astfel de propunere", a mai spus Turcescu.

Pe 1 aprilie, Robert Turcescu declara, pentru MEDIAFAX, că, dacă i se va propune şefia SRTv, se va gândi "foarte serios" şi că decizia lui va fi influenţată de componenţa noului CA. "În momentul în care mi se va face, dacă mi se va face, este o propunere la care mă voi gândi foarte serios. Este genul de propunere la care mă voi gândi foarte serios. Această funcţie de preşedinte - director general este o funcţie care presupune colaborarea cu membri unui consiliu de administraţie şi conducerea unui consiliu de administraţie (...) Eu sunt un om care a lucrat întotdeauna în echipă şi un punct important îl constituie şi componenţa acestui consiliu de administraţie cu care ar urma să lucrez", a explicat Robert Turcescu.

În plus, întrebat dacă mai crede, aşa cum a declarat în luna ianuarie într-un interviu pentru Academia Caţavencu, că Rodica Culcer ar fi favorită pentru a prelua conducerea Televiziunii Române, Robert Turcescu a spus: "În momentul de faţă nu-mi mai menţin pronosticul lansat (în legătură cu Rodica Culcer, nr.), dar nu vreau să se înţeleagă nici că am devenit eu favorit. Rodica Culcer s-a aflat o lungă perioadă de timp printre personajele cu mari şanse la funcţia de preşedinte-director general".

Totodată, Robert Turcescu a precizat atunci că îi mulţumeşte lui Ion Cristoiu, care a declarat în mai multe rânduri că îl susţine la conducerea TVR. "Îi mulţumesc, mă bucură încrederea unui coleg de breaslă precum Ion Cristoiu", a spus Robert Turcescu, precizând că "nu a conspirat" cu Ion Cristoiu "pentru realizarea unei înţelegeri de genul acesta".

În prezent, Robert Turcescu este director general al postului de radio Realitatea FM, din trustul Realitatea - Caţavencu, funcţie pe care o deţine din octombrie 2008. Robert Turcescu are 17 ani de experienţă în presă, de-a lungul vremii lucrând ca reporter, redactor, realizator sau comentator atât în radio şi televiziune, cât şi în presa scrisă centrală (Curierul Naţional, Ziua, Evenimentul zilei, Dilema, Cotidianul).

Robert Turcescu, Rodica Culcer şi Ion Cristoiu se află printre numele vehiculate în presă printre persoanele cu cele mai mari şanse să preia funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), după ce actualul Consiliu de Administraţie al TVR, condus de Alexandru Sassu, a fost demis.

Discuţiile privind desemnarea lui Robert Turcescu în funcţia de director interimar al TVR vin după ce, sâmbătă, la Sibiu, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a spus că are informaţii că, în ultimele zile, în TVR contractele mari de achiziţii pentru care era nevoie de avizul Consiliului de Administraţie au fost "sparte" în contracte la valori sub 100.000 de euro, pentru a putea fi făcute achiziţii directe.

Ulterior, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan anunţa, într-o postare pe blog, că va sesiza Curtea de Conturi şi DNA cu privire la situaţia din TVR, reiterând afirmaţia potrivit căreia în instituţie se atribuie contracte fără licitaţie, spărgandu-se în sume mai mici achiziţii de multe sute de mii de euro.

În schimb, Biroul de Presă al Societăţii Române de Televiziune a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că achiziţiile în TVR au avut loc prin licitaţii deschise, cu respectarea legislaţiei.

Raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Române a fost respins, în 30 martie, de plenul reunit al Parlamentului, cu 195 voturi "pentru", 78 - "împotrivă" şi 3 - "abţineri", votul negativ al parlamentarilor echivalând cu demiterea Consiliului de Administraţie al TVR, condus de Alexandru Sassu. Articolul 46, alin. 7 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRTv prevede că "respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administraţie respectiv".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici