Richard Sarafian, un influent regizor de la Hollywood, a murit

Richard Sarafian, un influent regizor de la Hollywood, al cărui film din 1971 "Vanishing Point" a devenit un clasic al genului thriller, în care abundă scenele cu urmăriri de maşini, a murit în California, la vârsta de 83 de ani, a anunţat, sâmbătă seară, fiul său.

65 afișări
Imaginea articolului Richard Sarafian, un influent regizor de la Hollywood, a murit

Richard Sarafian (Imagine: nbcnews.com)

Richard Sarafian a murit la spitalul din Santa Monica, miercuri, din cauza pneumoniei contractate în timp ce se afla în convalescenţă după ce căzuse cu câteva zile înainte, a precizat Deran Sarafian, citat de huffingtonpost.com.

În prima parte a carierei, Richard Sarafian a lucrat în principal în televiziune, regizând mai multe episoade pentru o serie de seriale TV din anii '60, precum "Gunsmoke", "I Spy" şi "77 Sunset Strip".

A regizat, totodată, în 1963, episodul "Living Doll" pentru serialul "Zona crepusculară/ The Twilight Zone", o poveste înfricoşătoare, al cărei personaj principal, Talky Tina, a îngrozit multe decenii copiii din lumea întreagă.

Richard Sarafian a rămas însă în memoria cinefililor cu "Vanishing Point", o poveste întunecată cu multe urmăriri de maşini filmate în deşertul Nevada, generate de un pariu pus între un veteran al războiului din Vietnam şi furnizorul de droguri al acestuia.

Sarafian a avut o influenţă majoră asupra unei generaţii întregi de regizori şi actori, supranumită "Easy Riders, Raging Bulls", care a dominat apoi Hollywood-ul în anii '70.

"Este considerat unul dintre membrii originali Raging Bulls, de aceea Warren Beatty şi Sean Penn l-au adorat", a spus Deran Sarafian.

Warren Beatty era un fan al lui Sarafian şi l-a distribuit, ca actor, în două dintre filmele sale din anii '90 - "Bugsy" şi "Bulworth".

Richard Sarafian a avut totodată o mare influenţă şi asupra lui Quentin Tarantino, care i-a dedicat o "mulţumire specială" pe genericul unuia dintre filmele sale.

Sarafian a fost bun prieten şi cu regizorul Robert Altman, căsătorindu-se de două ori cu sora acestuia, Helen Joan Altman, care a murit în 2011. Regizorul american a avut patru fii şi o fiică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici