România, locul 4 în lume după viteza de conectare la internet

România s-a situat pe locul patru în ultimul trimestru din 2009 într-un top realizat la nivel global în funcţie de viteza medie de conectare la internet, care a crescut cu 28% faţă de ultimele trei luni din 2008, la 7,2 Mbps, potrivit raportului "State of the Internet" al Akamai Technologie.

99 afișări
Imaginea articolului România, locul 4 în lume după viteza de conectare la internet

România, locul 4 în lume după viteza de conectare la internet (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În comparaţie cu trimestrul al treilea, în ultimele luni ale anului trecut viteza medie s-a majorat cu 14%.

Pe primele trei poziţii în top se regăsesc Coreea de Sud, Hong Kong şi Japonia.

Potrivit raportului, România a înregistrat cele mai ridicate rate de creştere dintre primele zece ţări clasate, atât faţă de finele anului 2008, cât şi de cel de-al treilea trimestru din 2009.

La nivel global, viteza medie de conectare a scăzut în ultimul trimestru din 2009 cu 2,7%, la 1,7 Mbps, faţă de anul anterior şi cu 1,2% faţă de intervalul iunie-septembrie.

Cele mai accentuate scăderi, respectiv 29% faţă de ultimul trimestru din 2008 şi 24% faţă de finalul celui de-al treilea trimestru din 2009, au fost înregistrate în Coreea de Sud, deşi această ţară s-a situat pe prima poziţie în clasamentul realizat de Akamai, cu o viteză medie de conectare la internet de 11,7 Mbps.

Cea mai mare creştere a vitezei medii de conectare la internet a fost înregistrată, la finalul anului, pe lângă România, şi de Letonia, însă viteza a fost de 6,2 Mbps.

În ultimul trimestru de anul trecut, 93 de ţări au avut o viteză medie de conectare la internet sub 1 Mbps, faţă de 103 state în trimestrul al treilea.

În raportul furnizorului de aplicaţii online Akamai se arată că viteza s-a situat sub nivelul de 100 Kbps în doar trei ţări, în ultimele trei luni din 2009, mai puţin de jumătate din numărul celor înregistrate în trimestrul anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici