Schimbare istorică la BBC: Producătorii vor putea realiza show-uri pentru televiziuni concurente

BBC vrea să declanşeze "revoluţia concurenţei" şi să le permită producătorilor săi să realizeze programe pentru televiziuni rivale, din Marea Britanie şi de la nivel internaţional, fapt care ar putea fi una dintre cele mai mari schimbări din istoria de 92 de ani a corporaţiei publice britanice.

3633 afișări
Imaginea articolului Schimbare istorică la BBC: Producătorii vor putea realiza show-uri pentru televiziuni concurente

Schimbare istorică la BBC: Producătorii vor putea realiza show-uri pentru televiziuni concurente (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Potrivit theguardian.com, Tony Hall, directorul general al radiodifuzorului public britanic, a declarat că BBC va declanşa "revoluţia competiţiei", strategie prin care angajaţilor de la divizia de producţie internă a corporaţiei, care este responsabilă cu realizarea unor programe precum "Doctor Who", "Strictly Come Dancing" şi "Top Gear", li se va permite pentru prima dată să producă show-uri pentru alte televiziuni de pe piaţa audiovizualului din Marea Britanie şi de la nivel mondial.

Tony Hall plănuieşte totodată să deschidă programul televiziunilor din portofoliul BBC companiilor independente de producţie. În prezent, companii independente de producţie realizează seriale de succes pentru BBC, precum "Sherlock" şi "Rev", însă rolul acestor tipuri de companii este totuşi limitat.

"Dacă producătorii independenţi îşi pot prezenta ideile oricărui radiodifuzor din lume, mi-aş dori acelaşi lucru şi pentru BBC", a declarat Tony Hall.

Planurile lui Tony Hall au atras criticile detractorilor săi, având în vedere că numărul angajaţilor permanenţi ai departamentelor de producţie interne ale BBC a fost redus în mod semnificativ în ultimele două decenii. De asemenea, în ton cu restul industriei audiovizualului, BBC apelează din ce în ce mai mult la freelanceri şi la angajaţi pe bază de contracte pe termen determinat. Totuşi, BBC rămâne unul dintre cele mai mari studiouri de producţie de televiziune din lume, cu un personal de aproximativ 2.500 de persoane.

Potrivit theguardian.com, rămâne de văzut cum va fi primită această idee de politicienii britanici, având în vedere că BBC este o corporaţie publică, dar şi de industria de televiziune. Pe de altă parte, o decizie în acest sens atrage după sine o serie de modificări care ar putea fi încorporate în carta BBC din 2017, mai precizează The Guardian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici