Societatea Română de Radiodifuziune va primi din partea statului un buget aproape dublu faţă de anul 2016

Statul va sprjini financiar în acest an, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune şi agenţia de ştiri Agerpres, cu aproximativ 1,4 miliarde de lei. Bugetele celor trei instituţii media au crescut considerabil faţă de anul trecut, conform proiectului de buget pe 2017.

197 afișări
Imaginea articolului Societatea Română de Radiodifuziune va primi din partea statului un buget aproape dublu faţă de anul 2016

Societatea Română de Radiodifuziune va primi din partea statului un buget aproape dublu faţă de anul 2016

Societatea Română de Televiziune are un buget prevăzut în acest an de 950 de milioane de lei, faţă de 124,685 de milioane cât a avut anul trecut. Adică bugetul a crescut de aproape 7,6 ori.

Sursele de finanţare ale Televiziunii Române sunt asigurate în proporţie de 97,52% de la buget şi 2,43% din venituri proprii.

Cea mai mare creştere este la plăţi efectuate în anii precedenţi şi care vor fi achitate în acest an, capitol prin care se plătesc datoriile din anii anteriori.

Societatea Română de Radiodifuziune are în acest an un buget aproape dublu decât anul trecut: 383 de milioane de lei, faţă de 192,842 milioane de lei, cât a avut în 2016.

Sursa de finanţare este asigurată în principal de la bugetul de stat (96,33%) şi doar în mica parte din venituri proprii (3,67%).

Agenţia de ştiri Agerpres are în acest an un buget ce va fi finanţat de la stat cu 18,844 milioane de lei, la care se adaugă din venituri proprii trei milioane de lei. Anul trecut, agenţia de ştiri a primit 18,115 milioane de lei.

Sursele de finanţare sunt de la bugetul statului (86,3%) şi din venituri proprii (13,7%).

În ceea ce priveşte veniturile din prestări servicii, se estimează o scădere a acestora de la 3,11 milioane de lei în 2016, la 2,95 milioane de lei în acest an.

Conform proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Finanţelor, suma alocată cheltuielilor salariale se ridică la 12,917 milioane de lei, comparativ cu 12,4 milioane de lei cât a fost alocat în 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici