SRR şi TVR se vor putea constitui în persoane juridice, în ţară sau străinătate

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) şi Societatea Română de Televiziune (SRTV) se vor putea constitui în persoane juridice, în ţară sau străinătate, pentru a putea difuza programe pe teritoriul statelor a căror legislaţie impune acest lucru, anunţă Guvernul.

170 afișări
Imaginea articolului SRR şi TVR se vor putea constitui în persoane juridice, în ţară sau străinătate

SRR şi TVR se vor putea constitui în persoane juridice, în ţară sau străinătate (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Măsura este promovată printr-un proiect de lege care a fost aprobat, miercuri, şi este luată în contextul înţelegerii amiabile dintre Republica Moldova şi România privind revenirea SRTV pe piaţa media a acestui stat.

Actul normativ completează articolul 43 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune.

"Prin proiectul de lege adoptat de Guvern, SRR şi SRTV se vor putea constitui persoane juridice, cu sau fără scop lucrativ, în ţară sau străinătate, pentru desfăşurarea de activităţii specifice. Această reglementare va permite difuzarea de programe ale celor două societăţi şi pe teritoriile statelor care impun drept condiţie procedurală înfiinţarea unor persoane juridice pentru o astfel de difuzare", anunţă Biroul de presă al Palatului Victoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici