Steve Jobs este cel mai puternic om din industria media

Steve Jobs, liderul companiei Apple, ocupă primul loc în topul celor mai puternici 100 de oameni din industria media realizat de Media Guardian, surclasându-i pe fondatorii Google Serghei Brin şi Larry Page, care s-au situat pe locul al doilea.

202 afișări
Imaginea articolului Steve Jobs este cel mai puternic om din industria media

Steve Jobs este cel mai puternic om din industria media (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Steve Jobs, care anul trecut ocupa locul al patrulea în topul realizat de Media Guardian, a fost apreciat pentru inovaţia pe care a adus-o în consumul de media prin lansarea tabletei iPad. Astfel, Jobs i-a depăşit pe Serghei Brin şi Lary Page, care s-au situat pe primul loc în acest top în ultimii trei ani.

Pe locul al treilea s-a clasat Mark Thompson, CEO al BBC, urmat, pe locul al patrulea, de Rupert Murdoch, CEO şi Chairman al News Corporation. Pe locul al cincilea s-a situat Evan Williams, cofondator şi CEO al Twitter.

În topul primilor zece cei mai influenţi oameni din domeniul media au mai fost incluşi creatorul formatului TV "X Factor" Simon Cowell (6), şeful Facebook Mark Zuckerberg (7), James Murdoch, Chairman şi CEO al News Corporation pentru Europa şi Asia (8), secretarul britanic de stat pe probleme de cultură Jeremy Hunt (9) şi Archie Norman, CEO al ITV (10).

În top mai figurează Martin Sorrell, liderul WPP, pe locul al 11-lea, Gerhard Zeiler, CEO al RTL Group, pe locul al 31-lea, şi Alexandr Lebedev, proprietarul The Independent şi London Evening Standard, pe locul al 40-lea.

Pe locul 100 s-a situat nu o persoană, ci formatul TV "Big Brother".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici