"Strict secret. Lupeni 1977. Filajul continuă!", cum a tratat securitatea Greva din 1977

Scriitorul Marian Boboc şi profesorul Mihai Barbu au lansat, duminică, la Petroşani, cu ocazia Zilei Minerului, o lucrare de 814 pagini intitulată "Strict secret. Lupeni 1977. Filajul continuă!", în care este prezentată perioada grevei minerilor de la Lupeni din '77.

22 afișări
Imaginea articolului "Strict secret. Lupeni 1977. Filajul continuă!", cum a tratat securitatea Greva din 1977

"Strict secret. Lupeni 1977. Filajul continuă!", cum a tratat securitatea Greva din 1977

În lucrare este prezentată perioada grevei minerilor de la Lupeni din 77 aşa cum a fost ea reliefată de organele de securitate din acele timpuri.

Acelaşi volum conţine un "bonus" în care este prezentată şi o parte a dosarului de securitate al scriitorului petreilean Ion Dezideriu Sîrbu, respectiv capitolul în care se face referire la acelaşi an al mişcării anticomuniste din Valea Jiului.

Lansarea volumului celor doi autori din Valea Jiului a avut loc, duminică după-amiază, la Muzeul Mineritului din Petroşani, în faţa unui public omogen, de unde nu a lipsit nici primul om de cultură care a scris despre greva minerilor din Valea Jiului într-o publicaţie centrală, Ioan Lascu, dar nici avocatul celor 15 grevişti care au fost judecaţi şi condamnaţi la activităţi "corecţionale", Pompiliu Prip.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici