Summit-ul Muzical al Vaccinării, organizat la Filarmonica din Sibiu, de Ziua Europei

  • Reprezentanţii Filarmonicii de Stat din Sibiu organizează, pe 9 Mai, de Ziua Europei, Summit-ul Muzical al Vaccinării.
  • În acea zi, timp de 12 ore, oricine poate veni să se vaccineze, pentru a pune umărul să revenim la normalitate, cu evenimente artistice care fac graniţele să dispară.
157 afișări
Imaginea articolului Summit-ul Muzical al Vaccinării, organizat la Filarmonica din Sibiu, de Ziua Europei

„Ţi-e dor de călătorii în Europa? De evenimente care fac graniţele să dispară, aşa cum a fost Summit-ul European găzduit de Sibiu în 2019? Acest lucru va fi posibil doar dacă un procent semnificativ din populaţie se vaccinează contra COVID - 19. (...) Pe 9 Mai, de Ziua Europei, între orele 9.00 şi 21.00, te invităm la Filarmonica de Stat Sibiu să pui umărul pentru ca într-un viitor apropiat să putem circula din nou fără restricţii, oriunde în lume”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Cei care vor lege să se vaccineze la Filarmonică, de Ziua Europei, vor avea parte de o experienţă inedită, pentru că se vor vaccina în compania câtorva dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai Sibiului.

Peste 10 instituţii publice şi artistice din judeţ participă la Summit-ul Muzical al Vaccinării.

Prin acest eveniment se doreşte creşterea numărului sibienilor care se vaccinează.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roşie Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi Spitalul CFR.

Cei care doresc să se vaccineze cu doza 1 de Pfizer o pot face fără programare, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu unde cele două spitale sibiene şi Crucea Roşie Sibiu au mobilizat un număr de şase medici, 16 asistenţi medicali şi cinci registratori medicali, la care se adaugă voluntarii de la Crucea Roşie, doi medici şi patru asistenţi.

Dozele de vaccin sunt puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Maratonul de vaccinare va fi dublat de un maraton artistic inedit care se va desfăşura în aer liber pe esplanada Sălii Thalia. Vor avea reprezentanţii Teatrul de Balet Sibiu (ora 10.00), Academia Forţelor Terestre (ora 11.00), Recital Duo Cameral – Filarmonica de Stat Sibiu (ora 12.00), Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” (ora 13.00), Cvartet al Filarmonicii de Stat Sibiu (ora 14.00), Moment teatral – Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu (ora 15.00, cu actorii Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu şi Liviu Vlad), Concert Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu (ora 17.00), Moment artistic – Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului (ora 19.00), Recital Radu Nechifor (ora 20.00).

În acelaşi timp, Turnul Gros, bastionul cultural al Sibiului, se metamorfozează şi devine pentru o zi turnul de apărare împotriva virusului SARS-COV2.

„La invitaţia Filarmonicii Sibiu cei mai importanţi artişti şi instituţii sibiene pun umărul la această campanie prin mediatizarea ei cu sprijinul artei. Concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu are programul structurat pe lucrări şi compozitori care scot în evidenţă patrimoniul cultural European şi, totodată reuneşte muzical valorile culturale ale spaţiului comunitar”, mai spun reprezentanţii Filarmonicii din Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici