TOPUL celor mai furate cărţi din librării în anul 2015

Volumele "Cronică de Cotroceni", de Adriana Săftoiu, "Pas cu pas", de Klaus Iohannis, şi cele din seria "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey", de E. L. James, se numără printre cele mai furate cărţi din librării în anul 2015.

9204 afișări
Imaginea articolului TOPUL celor mai furate cărţi din librării în anul 2015

TOPUL celor mai furate cărţi din librării în anul 2015 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Fie că nu au bani suficienţi să îşi achiziţioneze titlurile preferate, fie că vor să pună bazele unei afaceri profitabile, hoţii de cărţi nu s-au sfiit nici în 2015 să pună la încercare vigilenţa librarilor. Deşi cele mai multe librării au implementat sisteme de securitate solide, care "le dau bătăi de cap" hoţilor, se pare că, la sfârşit de an, tot mai apar minusuri în inventar. În 2015, cei care "au uitat" să plătească cărţile luate din librării au avut gusturi variate. Astfel, nu doar cărţile de beletristică au reprezentat o atracţie pentru hoţii de volume, dar şi cele de medicină şi drept.

Cele mai furate cărţi din librăriile Humanitas sunt şi cele mai vândute, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii companiei. Astfel, în topul celor mai furate cărţi din anul 2015 sunt incluse bestsellerurile "Solenoid", de Mircea Cărtărescu, "Cum s-a românizat România", de Lucian Boia, "Laur", de Evgheni Vodolazkin, "Adulter", de Paulo Coelho, şi "Jurnalul unui puşti"', de Jeff Kinney.

În plus, printre titlurile care constituie minusuri de inventar se numără volumele de medicină şi drept, pe care hoţii de cărţi le vând studenţilor şi în anticariate, au mai spus reprezentanţii librăriilor Humanitas.

Totodată, aceştia au menţionat că îmbunătăţirea sistemelor de securitate din magazinele de profil, cu camere de luat vederi şi alte măsuri tehnice, precum şi vigilenţa librarilor au scăzut simţitor numărul acestor furturi din librăriile Humanitas.

În ceea ce priveşte reţeaua de librării Diverta, pe primul loc în topul celor mai furate cărţi se situează "Cronică de Cotroceni", de Adriana Săftoiu, urmată de cartea "Pas cu pas", scrisă de preşedintele Klaus Iohannis. Pe următoarele poziţii în top se situează "Insurgent", al doilea volum din seria "Divergent", scrisă de Veronica Roth, "Cincizeci de umbre ale lui Grey", de E. L. James, şi "40 de zile", de Chris Simion.

Clasamentul este completat de "Suge-o, Ramona!", de Andrei Ciobanu, "Fluturi" (2 volume), de Irina Binder, "Cum s-a românizat România", de Lucian Boia, "Cincizeci de umbre întunecate", de E. L. James, şi "Raţiune şi simţire", de Jane Austen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici