TVR, referitor la protestul cadrelor militare: TVR respectă dreptul la opinie al fiecărui cetăţean

Televiziunea Română spune, într-un comunicat remis MEDIAFAX, referitor la protestul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, anunţat pentru marţi, în faţa sediului central al TVR, că respectă dreptul la opinie şi informare corectă a fiecărui cetăţean.

464 afișări
Imaginea articolului TVR, referitor la protestul cadrelor militare: TVR respectă dreptul la opinie al fiecărui cetăţean

TVR, referitor la protestul cadrelor militare: TVR respectă dreptul la opinie al fiecărui cetăţean (Imagine: Criti Movila/Mediafax Foto)

Primăria Capitalei a aprobat vineri un miting şi un marş de protest organizate de membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate pentru ziua de marţi, 24 ianuarie, începând cu ora 9.30. Traseul include şi sediul TVR din Calea Dorobanţilor, unde protestul va continua până la 16.30.

În legătură cu aceste evenimente, reprezentanţii TVR transmit, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că "Televiziunea Română respectă dreptul la opinie şi informare corectă a fiecărui cetăţean".

"În ultimele 10 zile, de când au început protestele, reporterii TVR au stat permanent printre manifestanţii din Bucureşti şi din întreaga ţară şi au transmis informaţii despre evenimentele din stradă. Prin intermediul reporterilor de la studioul central şi de la staţiile teritoriale, în programele sale informative, de pe TVR 1 şi TVR 2 (jurnale, emisiuni de publicistică şi ediţii speciale) şi în special pe TVR Info, post dedicat ştirilor, TVR a prezentat constant şi detaliat toate protestele. De asemenea, Televiziunea Română a oferit ample spaţii de dezbatere principalilor lideri politici, dar şi reprezentanţilor societăţii civile", se spune în comunicat.

Potrivit TVR, telespectatorii au fost informaţi în timp real despre evoluţia evenimentelor. "Ştirile TVR au alocat un spaţiu amplu de emisie acestui subiect, programul TVR Info fiind consacrat aproape în exclusivitate transmisiunilor din stradă şi analizei acestora", se precizează în comunicat.

Faţă de solicitarea organizatorilor protestului Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate de a avea o întâlnire cu reprezentanţii TVR, marţi, conducerea Televiziunii Române îşi arată disponibilitatea de dialog, precizează în comunicat reprezentanţii Televiziunii publice.

"Conducerea TVR reaminteşte că agenda editorială a canalelor televiziunii publice aparţine strict profesioniştilor cu răspundere editorială din TVR, aceştia stabilind-o în funcţie de tipul evenimentelor aflate în desfăşurare, impactul acestora (local, naţional sau internaţional) şi gradul de interes pe care îl prezintă în acel moment. Prin legea de funcţionare a Televiziunii Române, intruziunea managementului instituţiei sau a oricărei alte persoane, care nu are atribuţii editoriale în TVR, în politica editorială este interzisă", se mai spune în comunicat.

În acelaşi comunicat se spune că TVR condamnă violenţa stradală şi atacurile la adresa jurnaliştilor aflaţi în mijlocul evenimentelor, pentru a-şi face datoria. "Televiziunea Română respectă dreptul la liberă exprimare şi îşi propune să reprezinte o platformă reală de dezbatere pentru toate subiectele importante, ca parte a misiunii sale de serviciu public de televiziune", precizează reprezentanţii TVR.

Prin statutul său, TVR este instituţie de interes naţional, iar paza şi protecţia sediilor sale este asigurată de către de jandarmi. "Aceştia se află exclusiv sub ordinele superiorilor lor din Ministerului Administraţiei şi Internelor. Reprezentanţii Televiziunii Române nu au posibilitatea şi nici intenţia de a interveni la nivel decizional în acţiunile jandarmilor", se mai spune în comunicatul TVR.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate vor participa în 24 ianuarie la un miting şi un marş de protest, între orele 9.30 şi 17.00, aprobarea Primăriei Capitalei fiind dată pentru 10.000 de persoane. Mitingul va avea loc în Piaţa Victoriei, până la ora 14.30, iar între orele 14.30 şi 15.30 participanţii vor pleca în marş pe traseul Piaţa Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Calea Dorobanţi, până la sediul TVR, unde manifestanţii se vor grupa pe strada Emil Pangrati şi pe trotuarul din faţa TVR, unde vor continua protestul până la 16.30. Manifestanţii vor merge pe banda 1 de circulaţie şi trotuar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici