UE va obliga Facebook şi Google să respecte reglementările comunitare privind datele personale

Statele europene au stabilit vineri că firmele online care au sediile în afara Uniunii Europene trebuie să se conformeze reglementărilor comunitare la capitolul protecţiei datelor personale, primele vizate de implementarea măsurilor fiind companiile Google şi Facebook.

482 afișări
Imaginea articolului UE va obliga Facebook şi Google să respecte reglementările comunitare privind datele personale

UE va obliga Facebook şi Google să respecte reglementările comunitare privind datele personale

Acordul statelor UE privind obligarea unor companii precum Google şi Facebook să se conformeze reglementărilor europene este primul pas al unei reforme ample de înăsprire a măsurilor privind respectarea drepturilor la viaţă privată, notează agenţia Reuters.

"Toate companiile care operează pe teritoriul european trebuie să aplice reglementările comunitare", a avertizat comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, după o reuniune desfăşurată în Luxemburg. Poziţia adoptată de reprezentanţii statelor europene este susţinută de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Comisia Europeană şi Germania au criticat în termeni duri modul în care autorităţile americane accesează date private, după dezvăluirile făcute de Edward Snowden, fost consultant al Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională.

Referindu-se la dezvăluirile companiei de telefonie Vodafone privind transmiterea datelor personale în unele ţări, Reding a declarat: "Toate aceste lucruri evidenţiază cât de important este să existe un sistem clar de protejare a datelor personale".

Vineri, Vodafone a dezvăluit existenţa unor conexiuni ale agenţiilor guvernamentale la reţelele companiei de telefonie, care permit interceptarea conversaţiilor în cel puţin şase ţări europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici