Un cardinal se declară şocat de starea fizică a papei emerit Benedict: "Este jumătate din cât îl ştiam" - FOTO

Decizia Papei Benedict de a renunţa la pontificatul său a surprins o lume întreagă în urmă cu aproximativ trei luni. Deşi motivul oficial a fost că Suveranul Pontif este extrem de obosit şi nu-şi mai poate exercita responsabilităţile aşa cum ar dori, speculaţiile privind adevărul din spatele hotărârii sale au fost dintre cele mai variate.

25197 afișări
Imaginea articolului Un cardinal se declară şocat de starea fizică a papei emerit Benedict: "Este jumătate din cât îl ştiam" - FOTO

Un cardinal se declară şocat de starea fizică a papei emerit Benedict: "Este jumătate din cât îl ştiam" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

S-a scris că fostul papă ar suferi de o boală gravă, precum cancerul, sau că ar avea probleme cardiace grave. Benedict al XVI-lea, care a împlinit vârsta de 86 de ani pe 16 aprilie, nu a mai apărut în public mult timp, după ce a demisionat la 28 februarie, el locuind la Castelul Gandolfo.

Speculaţiile au reapărut după ce papa emerit s-a întâlnit cu noul Suveran Pontif, Francisc, la sfârşitul lunii martie. Presa a remarcat că fostul papă a părut foarte obosit în cursul întâlnirii.

La începutul lunii aprilie, Vaticanul s-a văzut nevoit să dezmintă din nou zvonurile privind o boală gravă de care ar suferi Benedict.

"La vârsta sa, papa a avut un pontificat foarte dificil. De asemenea, el este ca orice persoană în vârstă care a muncit din greu", a explicat părintele Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Cu toate acestea, potrivit Daily Mail, cardinalul german Joachim Meisner a declarat că starea de sănătate a lui Benedict al XVI-lea s-a deteriorat foarte rău în ultima perioadă.

Meisner a declarat că a fost şocat de aspectul fostului papă, el având impresia că, din punct de vedere fizic, dimensiunile acestuia s-au micşorat la jumătate.

"Părea că s-a micşorat. La început, nu am acceptat decizia lui de a demisiona. Dar, când l-am văzut, rezervele mele pur şi simplu au dispărut. Din punct de vedere psihic, însă, el este acelaşi, nu s-a schimbat deloc", a declarat cardinalul Joachim Meisner.

Potrivit The Daily Telegraph, o jurnalistă spaniolă de la Vatican, Paloma Gomez Borrero, a declarat că starea de sănătate a fostului Suveran Pontif s-a deteriorat extrem de mult în ultimele două săptămâni: "Nu cred că-l vom mai avea mult timp printre noi". 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici