YouTube are peste 7 milioane de utilizatori unici în România şi peste un milion de canale româneşti

YouTube, site-ul de partajare de fişiere video deţinut de Google, are peste 7 milioane de utilizatori unici lunar, în România, iar pe această platformă sunt înregistrate în prezent peste un milion de canale româneşti, a declarat pentru MEDIAFAX Florin Pravai, YouTube Lead Google România.

3715 afișări
Imaginea articolului YouTube are peste 7 milioane de utilizatori unici în România şi peste un milion de canale româneşti

YouTube are peste 7 milioane de utilizatori unici în România şi peste un milion de canale româneşti

"Sunt peste 6,7 milioane de utilizatori unici, dar, dacă îi adăugăm şi pe cei de pe mobile, cu siguranţă sunt peste 7 milioane din cei 9 milioane câţi sunt pe internet, în România, într-o lună. Iar ca număr de canale cam 15% din românii care sunt pe YouTube au şi un canal. Asta înseamnă că peste un milion de canale româneşti avem pe YouTube în momentul acesta", a explicat Florin Pravai.

Potrivit lui Pravai, aceasta este o cifră mare, "sensibil mai bună" faţă de alte ţări din regiune. "Românii iubesc produsul ăsta şi sunt pe YouTube mai mult decât sunt cei din Ungaria, din Polonia sau din Cehia", a spus Florin Pravai.

Toate categoriile de conţinut sunt urmărite de români pe YouTube. De exemplu, cel mai popular canal românesc de muzică de pe YouTube este Cat Music, care are în prezent peste 1,3 miliarde de vizualizări.

Cel mai de succes vlogger din România este Mikey Hash, care are peste 736.000 de abonaţi la canalul lui de pe YouTube. Însă şi ceilalţi vloggeri înregistrează cifre impresionante, canalele de pe YouTube ale unora dintre aceştia ajungând la 400.000 - 500.000 de abonaţi, a precizat Florin Pravai.

Astfel, YouTube începe să devină un business pentru creatorii de conţinut din România. "Ei au început să aibă tot felul de proiecte interesante cu advertiserii. Sunt foarte creativi", a spus Florin Pravai.

El a făcut referire şi la faptul că unii dintre cei mai populari vloggeri din România - Mikey Hash, Mihai Zmenta, Tequila, Anne Marie Chelaru, Laura Muşuroaea, Sector7 şi Tudi Popa - au lansat împreună, luni seară, la The Vintage Pub din Centrul vechi al Bucureştiului, un nou proiect - melodia "O facem pentru voi", alături de Marius Moga. Videoclipul piesei poate fi vizualizat pe YouTube.

"Această melodie este o iniţiativă a lor. Sunt foarte creativi, fac lucruri în premieră, chiar mondială uneori şi noi suntem încântaţi să colaborăm cu ei", a mai spus Florin Pravai.

Totuşi, pentru a avea un şi mai mare succes pe platforma YouTube, nu doar în România, ci şi în regiune şi la nivel internaţional, vloggerii români trebuie să producă conţinut în limba engleză. "Probabil conţinutul făcut în limba engleză poate să le ofere un acces la un număr mult mai mare de vizitatori", a precizat Pravai.

Platforma online YouTube are în prezent peste un miliard de utilizatori unici. Totodată, în fiecare zi sunt vizionate sute de milioane de ore pe YouTube şi sunt generate miliarde de vizionări, iar numărul de ore urmărite lunar pe YouTube creşte cu 50% în fiecare an, conform statisticilor prezentate pe youtube.com.

În fiecare minut, pe YouTube sunt încărcate 300 de ore de conţinut video, iar aproximativ 60% dintre vizionările unui creator provin din alte ţări decât ţara sa de origine.

Jumătate dintre vizionările YouTube sunt pe dispozitive mobile, iar venitul obţinut din anunţuri mobile pe YouTube creşte cu peste 100% în fiecare an.

Site-ul YouTube este disponibil în 75 de ţări şi localizat în 61 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici