3.545 angajaţi de la opt companii ale Ministerului Economiei vor fi concediaţi

Un număr de 3.545 angajaţi de la opt companii aflate în portofoliul Ministerului Economiei, printre care CNH, SNLO, Termoelectrica şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari, vor fi disponibilizaţi în acest an, cu plăţi compensatorii, lista concedierilor fiind avizată de Guvern.

28 afișări
Imaginea articolului 3.545 angajaţi de la opt companii ale Ministerului Economiei vor fi concediaţi

3.545 angajaţi de la opt companii ale Ministerului Economiei vor fi concediaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Pe lista concedierilor prevăzute pentru 2010 şi care a primit deja avizul Guvernului au fost incluse companiile CN Huilei Petroşani (cu 1.600 persoane), SN Lignitului Oltenia (300 angajaţi), complexul energetic Rovinari (200 salariaţi), complexul energetic Turceni (250 persoane), Termoelectrica (300 angajaţi), Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (95 persoane), Electrocentrale Bucureşti (500 angajaţi) şi Electrocentrale Deva (300 salariaţi).

Disponibilizarea angajaţilor este argumentată de către ministerul de resort prin reorganizarea activităţii operatorilor economici şi obţinerea unui preţ competitiv al cărbunelui energetic, implicit un preţ competitiv al energiei electrice şi termice.

Programele de disponibilizări au fost realizate de companii.

Ministrul de resort, Adriean Videanu, a anunţat, în august 209, în contextul restructurării agenţiilor guvernamentale, că aproximativ 5.400 de angajaţi ai companiilor din subordinea Ministerului Economiei vor fi concediaţi până la sfârşitul anului 2009, după ce alte 4.800 de persoane de la societăţile respective au rămas fără loc de muncă începând cu luna ianuarie a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici